Fosta directoare CNADNR, în faţa instanţei pentru luare de mită

Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fosta directoare a Direcţiei Lucrări Remediere Calamităţi din cadrul fostei Companii Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Ciobanovschi Silvia Nely, a fost trimisă în judecată, joi, după ce procurorii au găsit mai multe dovezi, conform cărora aceasta a primit foloase necuvenite de la reprezentantul unei societăţi comerciale contractate pentru executarea unor lucrări, reiese dintr-un comunicat remis joi de agenţia anticorupţie.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostei directoare a Direcţiei Lucrări Remediere Calamităţi pentru luare de mită şi a reprezentantului societăţii comerciale pentru dare de mită.

“La data de 06 mai 2008, între Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pe de o parte, şi o asociere de firme din care făcea parte şi societatea reprezentată de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru, a fost încheiat un contract de execuţie de lucrări având ca obiect consolidarea a două tronsoane ale şoselei DN 57B”, potrivit procurorilor din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Timişoara.

Fosta directoare ar fi pretins şi primit de la reprezentantul societăţii mai multe foloase necuvenite în valoare totală de 14.747 lei, în perioada noiembrie-decembrie 2010, pentru ca, la sfârşitul finalizării lucrărilor să se evite menţionarea în procesul verbal a mai multor neregularităţi şi sarcini neduse la îndeplinire sau chiar mai grav, îndeplinite în mod defectuos de către societatea contractată.

“Bunurile respective au fost pretinse şi primite de inculpată pentru a-şi îndeplini necorespunzător atribuţiile de serviciu, prin întocmirea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor cu încălcarea dispoziţiilor legale. Anterior, membrii comisiei de recepţie constataseră că anumite lucrări contractate nu au fost executate, au fost executate parţial sau fără respectarea prevederilor proiectului, iar aspectele respective nu au fost nemenţionate de inculpată în cuprinsul documentului înaintat C.N.A.D.N.R.”, se menţionează în rechizitoriu.

Astfel, Staicu Nicolae Dumitru ar fi obţinut pentru societatea pe care o reprezenta, deblocarea sumei reprezentând 70% din garanţia de bună execuţie.

Procurorii au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi asupra unui imobil ce aparţin inculpatei Ciobanovschi Silvia Nely şi urmează ca dosarul să se judece la Tribunalului Caraş Severin

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne