Fostă campioană mondială, către ministrul PSD al Sportului: Cât de mici sunteţi ăştia care vă numiţi şefi în Guvern acum!

Bogdan Constantin Matei
Bogdan Constantin Matei (Bogdan Constantin Matei / Facebook)

Fosta campioană mondială şi europeană la gimnastică artistică Corina Ungureanu, antrenor la CS Petrolul Ploieşti, a vorbit duminică, pe pagina sa de socializare, despre "lecţia mea de patriotism" primită de la ministrul PSD al Sportului, Bogdan Constantin Matei, cu o zi în urmă, în aeroportul Otopeni la sosiri în aşteptarea bagajului.

"De unde a plecat povestea? Terminam finalele pe aparate de la Arad. Prezenţi în sală mai toată familia gimnasticii feminine, plus picii de 9-10 ani. Ajunge delegaţia PSD (ministru MTS, domnul Jianu, domnul Chifor şi încă câţiva pe care nu ştiu cum îi cheamă). Au ajuns la sală la finalul concursului când mai erau 3 gimnaste la sol de concurat, au efectuat premierea şi au plecat. Noi, antrenorii, ne aşteptam să ne întrebe ce ne doare dacă tot au ajuns, fie şi campanie, fie şi doar pentru a da bine, dar veniţi oameni buni 5 minute şi ne salutaţi măcar! NIMIC! Au plecat! Văd postare pe paginile de FB ale Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) şi a domnului ministru în care spune că a asistat la finale. I-am scris să rectifice şi i-am recomandat ca simplu antrenor şi angajat al MTS să continue campania şi după 26 mai, că îl aşteptăm la cât mai multe concursuri să vadă cum cresc sportivii noştri dar şi în sălile de antrenament nu doar din gimnastică!", a scris Corina Ungureanu.

Bogdan Constantin Matei
Bogdan Constantin Matei (MTS)

"Domnul Matei s-a supărat pe mine şi mi-a transmis că ar dori să vorbească cu mine. Bun... Îl aştept la sosiri, mă duc, mă prezint şi mi-o iau cu patriotism, dragi prieteni. După postarea mizerabilă la adresa mea de pe pagina de FB a Ministerului, 40 min în zbor, recunosc că fierbeam şi eu", a continuat Corina Ungureanu.

Antrenoarea a discutat cu ministrul PSD în jur de 10 minute, ea fiind însoţită de o gimnastă de 10 ani şi demnitarul de către două persoane, restul delegaţiei PSD asistând de la distanţă.

"Nu mi-a fost dat până acum să întâlnesc un om politic şi am întâlnit destui...să-mi vorbească cu atâta lipsă de respect!!!", şi-a exprimat revolta Corina Ungureanu, care a prezentat, mai jos, ce îşi aminteşte din conversaţie.

Ministrul PSD: D-ră Ungureanu, vedeţi că sunteţi ruptă de realitatea sportului?

Corina Ungureanu: Da, domnule ministru, o să mă trezesc când o să-mi cadă sala în cap şi tencuiala din tavan în cap la copii în antrenamente.

Ministrul PSD: V-am dat bani la federaţie!!!

Corina Ungureanu: Dvs nu ştiţi nici după atâta timp că federaţia nu are cum să finanţeze cluburile??? NU PERMITE LEGEA!

Ministrul PSD: Scot postarea dacă o scoateţi şi dvs, d-ră Ungureanu.

Corina Ungureanu: Nu scot nimic că eu sunt un civil şi încă am voie să vorbesc adevăr, dvs sunteţi demnitar şi aţi coborât foarte mult când mi-aţi răspuns la "mişto" de pe pagina oficială la MTS.

Ministrul PSD: Aţi venit vreodată la mine să-mi cereţi ceva?

Corina Ungureanu: Nu este treaba mea să vin la dvs la MTS să cer! E treaba dvs să vă îngrijiţi de noi, angajaţii dvs, că doar de asta sunteţi puşi acolo!!!

Ministrul PSD: D-ră, vă respect ca sportiv dar ca om, NU!

"În încheiere mi-a dat o 'palmă' verbală de m-a liniştit domnul Matei şi m-a pus la locul meu. Trebuia să-mi spună de la început asta şi nu mai pierdeam 10 min din timpul dumnealui şi nici al meu! P.S singurul martor la discuţie, gimnasta mea care mă însoţea la vederea părinţilor ei în aeroport: 'mami, domnul ăla înalt cu ochelari i-a spus domnişoarei că nu o respectă ca om!' Asta a fost lecţia primită de mine de la 'capul' sportului", a precizat Corina Ungureanu.

În final, antrenoarea, care s-a înscris recent în Pro România, partidul condus de Victor Ponta, i-a transmis un mesaj ministrului Sportului:

"Vă transmit, domnule ministru, că oamenii de sport, sunt oameni demni şi muncitori şi sunt mândră că fac parte dintre ei! Şi da, da, da sunt Pro România de azi mai mult ca niciodată şi vă mulţumesc că mi-aţi reamintit cât de mici sunteţi ăştia care vă numiţi şefi în Guvern acum! Aţi fost mai mic decât mine chiar dacă mă priveaţi de sus de la probabil 1.90 ai dvs! Asta e, am doar 1.56...".

Merită menţionat că, pe pagina MTS, a rămas doar comentariul antrenoarei, nu şi replica la "mişto" a ministerului: "Rectificaţi postarea domnule ministru! Aţi ajuns în sală la ultimele 3 finaliste de la sol şi aţi oficiat premierea! Foarte frumos şi vă mai aşteptăm şi după campanie la competiţiile viitoare! P.s aţi pierdut 3 finale şi jumătate din 4 câte au fost azi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne