Fost senator, condamnat de Înalta Curte. Angajase fiul şi nora la biroul său parlamentar

Ajuns în faţa instanţei, fostul senator Cătălin Croitoru a fost găsit vinovat de conflict de interese. Sentinţa este închisoare cu suspendare.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea fostului senator Cătălin Coritoru la 3 luni închisoare cu suspendare, după ce şi-a angajat ilegal fiul şi nora în cadrul biroului său parlamentar.

Decizia instanţei în cazul Croitoru nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Potrivit ANI, fostul senator a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă. Agenţia a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din noul Cod Penal al României, ca urmare a angajării de către acesta a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare.

ANI l-a acuzat pe Croitoru că ar fi încheiat două contracte civile prin care şi-a angajat fiul în funcţia de consilier juridic şi nora în funcţia de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiul său a obţinut venituri salariale în cuantum total de 55.038 Lei, iar nora sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 37.399 Lei.