Fost şef SRI: Ponta şi Tăriceanu voiau să dea Cernavodă chinezilor. Acum vor amânarea alegerilor. O fi mâna Rusiei acolo?

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta
Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta (Epoch Times Romania)

Costin Georgescu, fost director al Serviciului Român de Informaţii (SRI), a afirmat la Realitatea PLUS că Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, foşti parteneri în USL şi actualmente aliaţi într-un proiect politic comun, au acţionat de-a lungul anilor în direcţii opuse intereselor europene şi nord-atlantice ale României. Un exemplu în acest sens dat de Georgescu este cel al Centralei de la Cernavodă, pe care Ponta ar fi vrut să o dea investitorilor chinezi.

"Să nu uităm că doi lideri de partid (Ponta şi Tăriceanu - N.R.), cu nişte ani în urmă, au vrut să dea Cernavodă chinezilor. Domnul Ponta a vrut să dea chinezilor Cernavodă. (...) Centrala Nucleară este un element esenţial pentru România, pe care nu-l poţi da altcuiva, ca dovadă că americanii au intrat imediat, în forţă, pentru a ne ajuta şi, în acelaşi timp, să protejeze Marea Neagră de alte interese, în primul rând ale ruşilor, dar pe undeva şi ale turcilor", a afirmat Georgescu.

Fostul director al SRI a amintit totodată şi că Tăriceanu "ca fost prim-ministru, a donat Ungariei, prietena Rusiei, Fundaţia Gojdu, în valoare de circa 2 miliarde de euro".

"Toate acestea se leagă şi cu acea rezoluţie a Uniunii Europene privind pericolul pe care-l reprezintă Rusia. Şi asta în condiţiile în care noi, în decembrie, avem alegeri parlamentare şi cineva doreşte din nou să le amâne, oare de ce? Cui foloseşte şi cine vrea? Iarăşi ne întrebăm dacă nu este mâna Rusiei acolo?", a comentat Costin Georgescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne