Fost şef al unui Inspectorat de poliţie din R. Moldova, reţinut de ofiţerii CNA

Fostul comisar al raionului Străşeni din R. Moldova a fost reţinut de ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie. Acesta ar fi pretins zeci de mii de euro.
Reţinere.
Reţinere. (cna.md)

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Străşeni a fost reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi estorcat 13 500 de euro, iar mai târziu, alte 10 000 de euro, de la soţia unui bărbat, cercetat penal pentru huliganism.

Din spusele denunţătorului, fostul comisar ar fi pretins banii pentru modificarea măsurii preventive a bărbatului cercetat penal, din arest în arest la domiciliu, dar pentru soluţionarea favorabilă a cauzei.

Potrivit CNA, în urma percheziţiilor, desfăşurate miercuri la domiciliul fostului şef al Inspectoratului de Poliţie Străşeni, dar şi la domiciliile şi birourile unor poliţişti, suspectaţi că ar fi acţionat în complicitate cu bănuitul, au fost ridicate telefoane şi alte mijloace de comunicare.

CNA precizează că, momentan, două persoane sunt audiate, iar fostul şef al IP Străşeni este plasat în izolatorul instituţiei. Pe caz este iniţiată urmărire penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu amendă de la 8000 la 10000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.