Fost om de încredere al Elenei Udrea, numit secretar de stat în Guvernul Orban

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban in sedinta de Guvern
Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban in sedinta de Guvern (Epoch Times România)

Carmen Moraru, fost director în Ministerul Turismului în mandatul Elenei Udrea şi om de încredere al acesteia în organizarea Galei Bute, recuperată apoi de PSD, a fost numită secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, la cererea ministrului Marcel Boloş. Decizia a fost aprobată de premierul Ludovic Orban şi publicată în Monitorul Oficial din 7 noiembrie, informează G4Media.

Carmen Moraru a fost martor în dosarul DNA despre Gala Bute şi a colaborat cu anchetatorii, furnizându-le informaţii despre circuitul banilor.

Potrivit sursei menţionate, un raport OLAF citat de Gazeta Sporturilor în 2013 arăta că Moraru a participat la încercarea nereuşită de a deconta ilegal 1,5 milioane de euro din bani europeni pentru Gala Bute.

În 2018, ministrul PSD al Transporturilor, Lucian Şova, a promovat-o pe Carmen Moraru, desemnând-o vicepreşedinte al grupului de lucru Working Party on Transport-Intermodal Questions and Networks, un format de lucru al UE, potrivit publicaţiei Puterea. Fostul om de încredere al Elenei Udrea a ocupat postul pe perioada în care România a deţinut preşedinţia rotativă a Consiliului UE.