Fost ofiţer DNA, anchetat de colegii procurori. E acuzat printre altele de luare de mită şi favorizarea făptuitorului

Directia Nationala Anticoruptie (DNA)
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) (Epoch Times România)

Moise Marius Eduard, fost ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, este cercetat penal de procurorii din DNA fiind acuzat de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi favorizarea făptuitorului. Moise a fost plasat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile.

În dosar, alături de fostul ofiţer DNA mai este cercetat şi un reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la cele trei infracţiuni de care este acuzat Moise Eduard.

„Inculpatul Moise Marius Eduard, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară din cadrul DNA, i-ar fi pretins unui funcţionar din administraţia publică locală, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, foloase necuvenite pentru altul, constând în obţinerea a două contracte pentru firma omului de afaceri, coinculpat în cauză. În schimb, ofiţerul de poliţie judiciară ar fi promis funcţionarului acces la informaţii nedestinate publicităţii, respectiv date cu privire la activităţile de urmărire penală derulate într-un dosar al DNA. În perioada 2018 – 2020, inculpatul Moise Marius Eduard a utilizat un autoturism de lux înregistrat pe numele firmei în interesul căreia ar fi acţionat”, se arată într-un comunicat DNA.

Pe perioada în care se află sub control judiciar, Moise Marius Eduard nu trebuie, printre altele, să părăsească ţara sau să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta - ofiţer de poliţie. În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne