Fost oficial american leagă atacul din Paris de muşamalizarea atacurilor din SUA din 2001


Unul dintre avioanele care a intrat în turnurile gemene din New   York în 11 septembrie 2001.
Unul dintre avioanele care a intrat în turnurile gemene din New York în 11 septembrie 2001. (Captură Foto)

Fostul preşedinte al Comitetului Informaţional al Senatului american a declarat miercuri agenţiei de ştiri Sputnik că muşamalizarea de către guvernul american a rolului Arabiei Saudite în atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 are o legătură cu atacul terorist din Paris.

“Legătura dintre ele stă în faptul că Arabia Saudită a primit în mod oficial un mesaj din partea Statelor Unite că, prin muşamalizarea rolului lor în atacurile din 9/11, ei [saudiţii] pot acţiona după cum doresc fără a fi sancţionaţi. Li s-a permis să ofere suport financiar în primul rând grupării Al-Qaeda şi apoi unor grupuri precum al-Shabaab, şi acum pentru Statul Islamic”, a declarat Bob Graham pentru Sputnik.

Muşamalizarea a determinat Arabia Saudită să promoveze cea mai extremă formă a Islamului sunit, wahhabism-ul, a adăugat fostul preşedinte al Comitetului Informaţional al Senatului.

Graham a condus investigaţia Senatului asupra atacurilor din 11 septembrie 2001, având atunci funcţia de preşedinte al Comitetului de Informaţii din cadrul Senatului.

În prezent el promovează introducerea unui proiect de lege pentru desecretizarea celor 28 de pagini cenzurate din raportul iniţial şi complet prezentat în 2002 Senatului. Aparent, acele pagini documentează implicarea saudiţilor în furnizarea de suport material şi financiar pentru teroriştii care au atacat Statele Unite.

Doi bărbaţi au intrat în redacţia publicaţiei din Paris miercuri dimineaţa, înarmaţi cu arme automate şi au deschis focul asupra persoanelor de acolo. 10 jurnalişti, incluzând patru dintre cei mai buni caricaturişti ai publicaţiei Charlie Hebdo şi doi poliţişti au fost ucişi. Atacatorii au scăpat cu o maşină, care a fost găsită ulterior abandonată în nord-estul oraşului.

După 2 zile de urmăriri, cei doi suspecţi, identificaţi ca fraţii Said şi Cherif Kouachi, au fost înconjuraţi în comuna Dammartin-en-Goele, unde s-au baricadat în sediul unei mici companii şi au luat un ostatic.

Un număr impresionant de poliţişti şi jandarmi, maşini de poliţie, ambulanţe şi câteva elicoptere au ajuns în zonă pentru a ajuta la rezolvarea crizei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe