Fost ministru în Guvernul Grindeanu: Salariile vor fi tăiate la loc în şase luni. Nu vor mai fi bani

Dacă va fi aplicată legea salarizării bugetare, în scurt timp nu vor mai exista bani, inflaţia va creşte, rata de îndatorare a statului va creşte şi, probabil, vom reveni la situaţia iniţială, a avertizat fostul ministru Florin Jianu.
Florin Jianu
Florin Jianu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Majorarea salariilor bugetarilor, aşa cum este ea prevăzută în noua Lege a salarizării unitare, nu este sustenabilă. Dacă va fi aplicată, în şase luni autorităţile vor fi nevoite să taie salariile, a tras un semnal de alarmă Florin Jianu, fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Grindeanu şi fost preşedinte al Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii.

"Dacă se insistă pe aplicarea acestei legi, vom asista la o lipsă de sustenabilitate. O vom vedea probabil aplicată o jumătate de an, după care nu vor mai exista bani, inflaţia va creşte, rata de îndatorare a statului va creşte şi, probabil, în foarte scurt timp vom reveni la situaţia iniţială, lucru care însă nu va fi simplu, pentru că practic se vor tăia salariile. (...)

Ridicăm încă o dată acest semnal de alarmă, pentru că este nevoie de echilibru, este nevoie, dincolo de calculele politice, de calcule economice foarte bine justificate, bazate pe puterile economiei actuale. Şi, încă o dată, să introducem întotdeauna sursa banilor", a declarat Florin Jianu, citat de Digi24.ro.

Fostul ministru, care şi-a dat demisia la scurt timp după adoptarea OUG 13, susţine că este posibil ca, după aprobarea de către Parlament, legea salarizării să nu intre deloc în vigoare, "la fel ca şi în cazul celei aprobate de Guvernul Boc, care a fost prorogată în mod constant şi care nu a fost aplicată niciodată".

La rândul său, preşedintele CNIPMMR, Liviu Rogojinaru, a avertizat că, odată aplicată această lege, statul fie va trebui să contracteze împrumuturi externe masive, de miliarde de lei, fie va creşte taxele.

Oficialii Consiliului pentru IMM-uri cer Parlamentului, "dacă ne interesează viitorul acestei ţări", să aducă modificări de esenţă legii, precum introducerea criteriilor de performanţă şi a unor evaluări periodice în toate domeniile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne