Fost membru PPEM: Partidul lui Iurie Leancă este proiectul lui Plahotniuc

Un fost membru al Partidului Populat European din Moldova (PPEM), este de părere că cea mai comodă candidatură la funcţia de premier ar fi liderul PPEM, Iurie Leancă.
Octavian Ţîcu, fost membru al Partidului Popular European din Moldova
Octavian Ţîcu, fost membru al Partidului Popular European din Moldova (facebook.com)

„Cazul lui Leancă este unul mai interesant, deoarece noul său partid, PPEM, este creat după scenariul lui Plahotniuc”, a subliniat fostul membru PPEM, Octavian Ţîcu în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la JurnalTV.

Potrivit lui Ţîcu, acest Partid ar fi fost creat ca o alternativă pentru membrii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) care vor dori să părăsească partidul.

„Partidul ăsta creat în felul în care a fost creat, deja eu când m-am ciocnit în interior şi am văzut toată această construcţie pornind de la edificiul pe care îl au şi limbajul care este acolo, inclusiv chestiile pe care le-au votat aceşti deputaţi neafiliaţi, în favoarea Partidului Democrat, mă fac să cred că scenariul acestui partid este pregătit. El trebuie să fie o alternativă viabilă şi ruptura care s-a făcut este pentru deputaţii liberal-democraţi să adere la acest partid”, a adăugat politicianul.

„Candidatura sa mai este convenabilă lui Plahotniuc şi Partidului Democrat dintr-un raţionament pentru care au fost convenabili şi Streleţ, şi Gaburici: semnătura acestuia a fost pusă pe afacerea Miliardul şi pe Aeroport. Un om foarte uşor de ridicat şi de convins să facă lucrurile pe care urmează să le facă”, a conchis Octavian Ţîcu.

Potrivit sursei citate, Octavian Ţîcu a părăsit Partidul Popular European după ce l-a acuzat pe Iurie Leancă că ar fi un proiect al oligarhului Vladimir Plahotniuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe