UPDATE. Fost lider PNL, găsit mort. Responsabil de crimă ar fi fostul său socru

Mihail Bălăşescu
Mihail Bălăşescu (Captură Youtube)

UPDATE. Avocata care l-a reprezentat pe Mihail Bălăşescu în procesul de partaj a dezvăluit sâmbătă, pentru Mediafax, că fostul lider liberal depusese mai multe plângeri împotriva fostei sale soţii şi a rudelor acesteia, care l-ar fi urmărit.

Conflictul dintre Mihail Bălăşescu şi fosta sa soţie Ana Maria Burchel a pornit, potrivit avocatei, după ce acesta a primit în urma partajului o maşină. Autoturismul era însă folosit de fostul socru al lui Bălăşescu.

"De la pronunţarea partajului de către Judecătoria Sectorului 5 era urmărit. Doamna Burchel i-a pulverizat spray lacrimogen în faţă şi a fost internat în spital. Sora dumneaei şi iubitul acesteia l-au urmărit. Am depus plângeri la Secţia 1 Poliţie, atât pe numele fostei soţii, cât şi pe numele surorii acesteia şi al iubitului ei. Domnul Bălăşescu trebuia să vină la cabinet pentru a completa plângerile, dar nu m-a mai sunat", a declarat avocata care l-a reprezentat în procesul de partaj pe Mihail Bălăşescu.

Potrivit avocatei, pe 31 august, Mihail Bălăşescu a sunat-o şi i-a spus că fostul socru l-a chemat pentru a-i da maşina. "L-a chemat pe 31 august să-i dea maşina, dar eu i-am spus să nu se ducă".

La rândul ei, fosta sa soţie Ana Maria Burchel a cerut, în octombrie 2013, la Judecătoria Sectorului 5 un ordin de protecţie împotriva lui Mihail Bălăşescu. Ulterior, aceasta a renunţat la judecată.

"A depus mai multe plângeri împotriva clientului meu, dar au fost clasate toate", a explicat avocata fostului lider PNL.

Judecătoria Sectorului 5 s-a pronunţat pe 21 iulie în procesul de partaj între Mihail Bălăşescu şi fosta sa soţie Ana Maria Burchel. Instanţa a dispus ca fostul secretar adjunct al PNL să primească o maşină Ford Fiesta, în valoare de 11.000 de lei, şi a obligat-o pe Ana Maria Burchel să-i plătească fostului soţ 920,25 lei. De asemenea, instanţa i-a atribuit la partaj fostei soţii a lui Mihail Bălăşescu mai multe bunuri.

* * *

Fostul secretar general adjunct al PNL în perioada în care Crin Antonescu conducea partidul, Mihail Bălăşescu, a fost găsit mort, vineri seară, într-o locuinţă din judeţul Ilfov.

Din primele investigaţii ale anchetatorilor reiese că moartea fostului lider liberal a fost una violentă astfel că aceştia iau în calcul ipoteza crimei. El a fost găsit mort, acoperit cu o pătură, în locuinţa unei rude a unei foste soţii. Bărbatul a fost căsătorit de 4 ori.

Potrivit unor surse citate de B1 TV, principalul suspect în acest caz este fostul socru al lui Mihai Bălăşescu care ar fi lăsat un bilet în care recunoaşte că el este autorul crimei şi în care anunţa că nu va mai fi văzut niciodată. Suspectul a reuşit să fugă şi este în prezent căutat de oamenii legii.

Mihai Bălăşescu a intrat în atenţia publicului de cele mai multe ori din cauza unor scandaluri, cel mai cunoscut exemplu fiind scandalul "sex pe canapeaua lui Crin". În celebra înregistrarea, liderul liberal recunoştea în faţa partenerei sale că s-a iubit cu Andreea Lambru.

Fostul secretar general adjunct al PNL a fost părăsit în 2013 de a patra soţie, care a intentat divorţ după doar trei luni de mariaj. Este vorba despre o tânără de 25 de ani pe nume Ana Maria pe care a cunoscut-o la alegerile locale. Ea l-a acuzat pe politician de violenţe fizice şi a făcut plângere la Parchet împotriva lui.

Potrivit romaniatv.net, fostul preşedinte PNL, Crin Antonescu, a reacţionat la auzul veştii decesului lui Mihai Bălăşescu şi a trimis condoleanţe familiei:

"Sunt şocat! Îmi pare foarte rău să aud o asemenea ştire. Era un om încă tânăr şi sunt destul de afectat în sensul că, fără a fi foarte apropiaţi, e un om cu care am fost coleg şi pe care l-am cunoscut de ani de zile. Îmi pare foarte rău să aud asemenea lucruri."

Crin Antonescu l-a calificat pe Bălăşescu drept o persoană extrem de deschisă şi jovială şi susţine că nu ştie ca acesta să fi primit ameninţări în perioada în care era secretar PNL.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne