Fost director Google face o “donaţie silenţioasă” pentru a o ajuta pe Clinton să câştige alegerile din 2016 [e-mail intern]

(Captură Foto)

Tucker Carlson, gazda emisiuni Tucker Carlson Tonigh de la Fox News, a scos la iveală un aspect bizar de la alegerile prezidenţiale americane din 2016. El a citit un e-mail intern al unui angajat de top al Google care a recunoscut că a folosit resurse ale companiei pentru a face o “donaţie silenţioasă” unui grup liberal care se ocupa de crearea de anunţuri şi donarea de fonduri pentru a transporta cu autobuzul alegători hispanici la secţiile de votare în unele state cheie, cu scopul de a o ajuta pe democrata Hillary Clinton să câştige alegerile, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

E-mailul a fost trimis de fostul director al Departamentului pentru Marketing Multicultural al Google, Eliana Mario, în 9 noiembrie 2016.

“Acel e-mail a fost trimis ulterior de doi vicepreşedinţi Google unor membri ai personalului companiei”, a precizat Carlson, adăugând: “În e-mailul ei, Mario discută despre eforturile enorme ale Google de a creşte prezenţa hispanică la vot. Ea a observat că alegătorii hispanici au participat în număr record, în special în state precum Florida, Nevada şi Arizona – ultimul stat fiind descris ca ‘un stat cheie pentru noi’. Ea se laudă că această companie şi-a folosit puterea pentru a se asigura că milioane de oameni au văzut anumite hashtag-uri şi tipare pe reţelele sociale, cu scopul de a le influenţa comportamentul în timpul alegerilor”.

Aceasta nu este prima dovadă că Google a depus eforturi mari pentru a o ajuta pe democrata Hillary Clinton să câştige alegerile. Într-un e-mail din 15 aprilie 2014, directorul executiv de la acea vreme al Google, Eric Schmidt, îi spunea avocatei lui Clinton, Cheryl Mills: “m-am concentrat înceea ce priveşte ideile pentru campanie şi am programat câteva întâlniri în următoarele săptămâni pentru ca veteranii campaniei să îmi spună cum să îmbunătăţesc aceste teme. Aceasta este doar o ciornă, dar anunţaţi-mă dacă este un lucru util pentru voi”. Emailul intitulat “Note despre Campania Democrată din 2016” a fost găsit printre e-mailurile fostului preşedinte al campaniei lui Clinton, John Podesta, care au fost publicate de WikiLeaks.

Un alt e-mail din februarie 2015 a sugerat că preşedintele Google rămânea activ, colaborând în continuare cu campania Clinton: John Podesta a scris că Eric Schmidt s-a întâlnit cu Hillary Clinton pentru a discuta “despre afacerea pe care o propune şi care are legătură cu campania”, adaugând că “donează avionul de la Google pentru călătoria din Africa”.

Potrivit unui raport al Breitbart realizat de Allum Bokhari, “prin introducerea unor sugestii negative sub numele unui candidat, motoare de căutare precum Google pot schimba opiniile alegătorilor nedecişi cu până la 43,4%, potrivit unei noi cercetări realizate de o echipă a Institutului American de Cercetare şi Tehnologie Comportamentală, publicate exclusiv de Breitbart News”.

Aşadar, mai precizează Zero Hedge, în ciuda celor mai bune eforturi ale Google de a o ajuta pe Clinton să câştige alegerile, pur şi simplu nu a fost suficient.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe