Fost consilier al lui Tony Blair îl compară pe Donald Trump cu Hitler

Autorul şi fostul consilier politic Alastair Campbell a comparat preşedinţia lui Donald Trump cu regimul lui Adolf Hitler în Germania nazistă.
Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Mario Tama/Getty Images)

Alistair Campbell a declarat că preşedintele american Donald Trump este mult mai dornic decât renumitul fost dictator nazist să atace instituţiile democratice care i se opun, respectiv presa liberă şi sectorul judiciar.

Participând la emisiunea QandA de la ABC, Campbell, la un moment dat secretar de presă al fostului premier Tony Blair, şi-a amintit de o conversaţie recentă pe care a avut-o cu acesta.

“Am afirmat că Hitler a aşteptat câţiva ani înainte să meargă după jurnalişti şi judecători. Trump a făcut-o într-o săptămână”, a declarat Campbell.

Totuşi, Campbell a precizat că Blair a considerat că a exagerat cu analogia sa.

În plus, în cadrul interviului, Campbell a discutat de asemenea despre ceea ce el consideră a fi o “relaţie bizară” între Trump şi omologul său rus Vladimir Putin.

“Ceea ce mă fascinează neîncetat este această relaţie bizară cu Putin, cu care nu s-a întâlnit niciodată”, a afirmat Campbell.

“Vă spun despre ce cred eu că este vorba. Cred că Trump este unul dintre acei oameni care... vede lumea ca ceva divizat între "big guys" - băieţii cei mari.

“Şi se uită la Putin şi este gelos pe el, deoarece Putin controlează mass media."

“[Putin] controlează Parlamentul. El nu permite să existe opoziţie. Cred că acesta este modelul pe care se bazează Trump."

“De fapt, sperăm că instituţiile americane se vor opune”, a mai comentat Campbell.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe