Fost baron de Teleorman, în "ghearele" DNA

Încă un preşedinte de Consiliu Judeţean ajunge pe lista neagră a procurorilor DNA. Este vorba de fostul baron de Teleorman, Ionuţ Adrian Gâdea.
Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Ionuţ Adrian Gâdea, a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată, reiese dintr-un comunicat remis joi de agenţia anticorupţie.

Pentru aceeaşi infracţiune este vizată şi Dorica Nela Iordan, la data faptei inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în timp ce Mircea Dumitrescu, la data faptei administrator public al judeţului Teleorman, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Dosarul, în viziunea procurorilor

"În luna ianuarie 2014, suspectul Gâdea Adrian Ionuţ, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispoziţiile legislaţiei primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială şi o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părţi din insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafaţă totală de 80 ha).

Concret, aceste contracte au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani (la preţuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună şi 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitaţii şi fără iniţierea şi parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu judeţean.

Scopul acestora era darea suprafeţelor respective în folosinţa temporară a locatarului pentru creşterea peştelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv şi agrement, interzicându-se desfăşurarea oricăror altor activităţi.

Contractele respective au făcut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordată în aceeaşi zi, 16 ianuarie 2014, de către suspecta Iordan Nela Dorica, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condiţiile în care aceasta cunoştea modalitatea de încheiere a acelor documente.

Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obţinut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne