Fortune: Date din Italia şi SUA arată că virusul Wuhan îmbolnăveşte grav şi tineretul

Virusul Wuhan loveşte Europa
Virusul Wuhan loveşte Europa (Matteo Nardone/LightRocket via Getty Images)

Noi dovezi din Europa şi S.U.A. sugerează că adulţii mai tineri nu sunt în afara pericolului de a cădea victime virusului care circulă în întreaga lume, aşa cum se credea iniţial.

În ciuda datelor iniţiale din China, care arătau că persoanele în vârstă şi cele cu alte probleme de sănătate erau cele mai vulnerabile, tinerii de la douăzeci şi ceva de ani până la cei de patruzeci şi ceva pot fi sever afectaţi. Mulţi necesită terapie intensivă, potrivit rapoartelor din Italia şi Franţa. Riscul este deosebit de grav pentru persoanele cu comorbidităţi sau afecţiuni care nu au fost încă diagnosticate.

„S-ar fi putut ca generaţia millenial - cea mai mare generaţie, generaţia noastră viitoare, care ar fi trebuit să ducă lucrurile în continuare în următoarele câteva decenii, poate avea un număr disproporţional de infecţii”, susţine Deborah Birx, coordonatoarea de răspuns la coronavirus la Casa Albă, a spus într-o conferinţă de presă miercuri, citând rapoartele, potrivit Fortune.

În Italia, cea mai lovită ţară din Europa, aproape un sfert din cei aproape 28.000 de pacienţi cu coronavirus au vârsta cuprinsă între 19 şi 50 de ani, potrivit site-ului de date Statista.

Tendinţe similare au fost observate în S.U.A. Printre cele 2.500 prime cazuri de coronavirus din S.U.A., 705 aveau vârste între 20 şi 44 de ani, potrivit Centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor. Între 15% şi 20% au ajuns în cele din urmă în spital, inclusiv 4% care au avut nevoie de îngrijiri mai serioase. Unii dintre aceştia au murit.

Este adevărat că riscul de deces creşte masiv odată cu vârsta. Deşi au existat doar 144 de pacienţi cu vârsta peste 85 de ani, 70% dintre ei au fost spitalizaţi şi 29% au avut nevoie de terapie intensivă, potrivit raportului CDC. Unul din patru a murit, a declarat agenţia în Raportul săptămânal Morbidity and Mortality.