Forţele ruse şi pakistaneze lansează un exerciţiu comun în Caucazul de Nord

Forţele speciale din Rusia şi Pakistan au început un exerciţiu militar comun în Republica Karaciai-Cerchezia din Caucazul de Nord al Federaţiei Ruse.
Soldaţi pakistanezi
Soldaţi pakistanezi (Getty Images)

La ceremonia de lansare a exerciţiului, ce a avut loc luni, au participat 200 de soldaţi şi comandanţi ai forţelor speciale din ambele ţări.

Generalul pakistanez Saeed Alamdar Houssein Shah a precizat că manevrele, care vor dura două săptămâni, sunt “de mare importanţă” atât pentru Islamabad cât şi pentru Moscova.

“Exerciţiul este destinat schimbului de experienţă profesională şi consolidării cooperării în sfera militară între vânătorii de munte ruşi şi pakistanezi”, a afirmat Shah la ceremonia de deschidere în satul Nizhni Arkhiz.

Vadim Astafiev, purtător de cuvânt al forţelor din Districtul Militar din sudul Rusiei, a declarat că exerciţiul Drujba 2017 va îmbunătăţi cooperarea în operaţiunile antitero, în misiunile de salvare a ostaticilor şi în operaţiunile de cercetare.

Exerciţiul este programat să se încheie în 4 octombrie.

ISPR, aripa media a armatei pakistaneze, a declarat că generalul pakistanez Qamar Javed Bajwa urmează să viziteze Rusia în prima săptămână a lunii octombrie.

Pakistanul şi Rusia au semnat un acord de cooperare în domeniul apărării în 2014 care prevede cooperare în vederea promovării securităţii internaţionale.

Acordul cere de asemenea intensificarea eforturilor antitero şi a activităţilor de control al armelor, precum şi a eforturilor de consolidare a cooperării militare şi de împărtăşire a experienţelor în operaţiunile antitero.

Cele două ţări au desfăşurat primul lor exerciţiu militar comun în septembrie 2016 – numit Drujba 2016 – în munţii situaţi în apropierea satului pakistanez Cherat, între oraşele Peshawar şi Rawalpindi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe