Forţele pro-Rusia au luat cu asalt sediul poliţiei din Odesa, eliberând 67 de persoane

Conflicte în Odesa, Ucraina. 2 mai 2014.
Conflicte în Odesa, Ucraina. 2 mai 2014. (youtube.)

Forţele pro-Rusia din Odesa au luat cu asalt, duminică, sediul local al poliţiei, eliberând, cu ajutorul ofiţerilor de poliţie, 67 de militanţi pro-ruşi, a notat Reuters.

Activiştii pro-Rusia au fost reţinuţi în urma incidentelor din Odesa, soldate cu 46 de decese.

Poliţia din Odesa a afirmat că 67 de activişti au primit permisiunea să plece. Unii dintre ofiţerii de poliţie au primit un însemn al armatei ruse.

Autorităţile de la Kiev au criticat autorităţile de implementare a legii din Odesa, schimbând şeful poliţiei din regiune.

În regiunile estice, Lugansk şi Doneţk, situaţia este asemănătoare cu cea din Odesa, conflictul ajungând însă într-un stadiu armat.

„Întregi structuri cooperează cu teroriştii. Asta este o problemă colosală”, a declarat preşedinte Olexander Turcinov.

Kievul a acuzat Rusia de orchestrarea incidentului din Odesa. Operaţiunile anti-Ucraina ar fi fost orchestrate din teren de ofiţerul Directoratului de Informaţii al Armatei Ruse (GRU), Igor Girkin (cunoscut ca ”Strelok”). Strelok s-a identificat drept liderul paramilitarilor pro-Rusia din Ucraina, făcându-şi apariţia în public incognito, ca lider al pro-ruşilor din Odesa.

Forţele speciale ruse responsabile de destabilizarea Ucrainei sunt ajutate de „invitaţi surpriză din Transnistria”, a adăugat Turcinov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe