Forţele militare ruse activează rachetele anti-aeriene în Kaliningrad, lângă zona de desfăşurare a exerciţiilor NATO

Manevre militare în Rusia, arhivă
Manevre militare în Rusia, arhivă (Captură Youtube)

La exerciţiile desfăşurate în enclava din zona Kaliningrad, forţele militare ruse au fost antrenate, vineri, să activeze rachete sol-aer în poziţii de tragere, conform ministerului rus al Apărării, ca parte a răspunsului său faţă de exerciţiile NATO din regiune, a notat Reuters.

Rusia a început exerciţiile militare în Kaliningrad în această săptămână, la scurt timp după ce NATO a lansat exerciţiile anuale din regiunea baltică, Baltops şi Saberstrike. Manevrele aliaţilor, programate încă de anul trecut, vin pe fondul anexării peninsulei Crimeea de către Rusia şi a incursiunilor paramilitarilor ruşi în estul Ucrainei.

Joi, forţele NATO din statele baltice – Estonia, Lituania şi Letonia – au ridicat de la sol patrulele aeriene de patru ori pentru a identifica avioanele militare ruse care zburau aproape de spaţiul aerian al Letoniei, conform armatei letoniene.

Rachetele avansate S-300 folosite în exerciţiile ruse de vineri au o rază de 200 de kilometri. Rusia a provocat o serie de tensiuni cu Occidentul încercând să vândă sistemul S-300 ţărilor din Orientul Mijlociu, inclusiv Siriei.