Forţele guvernului sirian susţinut de Rusia continuă bombardamentele asupra Alep

Asociaţii medicale independente au declarat că noile lovituri aeriene desfăşurate de forţele siriene şi ruseşti în Alep păreau să vizeze unităţile medicale. În acelaşi timp, raţiile alimentare sunt pe sfârşite în districtele ocupate de rebeli în oraşul asediat.
Fotografie postată de Asociaţia Independentă a Doctorilor prezintă daunele provocate uneia dintre unităţile sale medicale în oraşul sirian Alep, 16 noiembrie 2016.
Fotografie postată de Asociaţia Independentă a Doctorilor prezintă daunele provocate uneia dintre unităţile sale medicale în oraşul sirian Alep, 16 noiembrie 2016. (Captură Foto)

Avioanele de luptă şi artileria siriană au bombardat miercuri districtele controlate de rebeli în oraşul Alep, pentru a doua zi consecutiv, ucigând cel puţin 18 persoane şi crescând numărul victimelor civile din ultimele 3 zile la peste 30.

Cel puţin două spitale, o bancă de sânge şi mai multe clădiri rezidenţiale în districtele estice ale oraşului Alep au fost puternic afectate de bombardamente. Rezidenţii susţin că au numărat aproximativ 50 de atacuri aeriene şi de artilerie pe parcursul zilei de miercuri.

Bombardamentele de marţi au pus capăt unei pauze de aproximativ o lună în asaltul ruso-sirian asupra fortăreţei ocupate de rebeli. În plus, noile lupte au loc în condiţiile în care Rusia a anunţat anticipat că a luat în vizor şi provincia Homs din centrul Siriei.

Adham Sahloul, membru al Societăţii Medicale Siriano-Americane, a declarat că bombardamentele de miercuri ale autorităţilor siriene păreau să vizeze unităţile medicale. Asociaţia susţine mai multe spitale în părţile ocupate de rebeli ale oraşului Alep.

Sahloul a declarat că există doar cinci centre pentru traume operaţionale în partea estică a oraşului Alep.

Asociaţia Independentă a Doctorilor, care susţine câteva unităţi medicale în Siria, a precizat că banca centrală de sânge din estul oraşului Alep a fost bombardată în timpul atacurilor de miercuri. Asociaţia a adăugat că bombardamentele au vizat, de asemenea, şi un spital pentru copii susţinut de aceasta.

Aproximativ 270.000 de persoane sunt blocate de forţele guvernamentale în districtele estice ale oraşului Alep, conform datelor furnizate de ONU. În acelaşi timp, o blocadă strictă – plasată în luna august a acestui an – împiedică aproape pe oricine să pătrundă sau să iasă din oraş, în timp ce forţele militare continuă să bombardeze regiune de la sol şi din aer.

În plus, ONU a avertizat că raţiile alimentare din estul oraşului Alep sunt pe cale să se termine în orice zi.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat că forţele sale luptă în Alep pentru a elibera civilii din mâinile “teroriştilor”. Dar, conform ONU, majoritatea luptătorilor din Alep, aproximativ 8.000 la număr, sunt sirieni care luptă pentru răsturnarea guvernului Assad şi nu sunt jihadişti.

De asemenea, Assad a declarat că noul preşedinte ales al SUA, Donald Trump, ar putea fi un “aliat natural” dacă îşi va respecta angajamentul în privinţa luptei împotriva terorismului din Siria.

Trump a declarat că prioritatea sa în Siria va fi înfrângerea militanţilor jihadişti din Statul Islamic, şi nu se va concentra pe schimbarea regimului. Trump a susţinut că rebelii ar putea fi chiar mai rai decât preşedintele Assad, deşi nu a făcut o distincţie între jihadişti şi alţi luptători consideraţi de Occident ca fiind mai moderaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe