Forţele armate israeliene atacă poziţii militare siriene

Israelul a atacat poziţii ale armatei siriene a şasea oară în ultimele peste 10 zile, ca răspuns la un presupus foc de mortiere provenit din partea siriană a platoului Înălţimilor Golan.
Avion de luptă israelian F-16.
Avion de luptă israelian F-16. (Wikimedia.org)

“Ca răspuns la proiectilele lansate ieri dimineaţă asupra Israelului din Siria, forţele israeliene au atacat poziţii de artilerie ale armatei siriene, de unde a fost lansat atacul precedent [asupra Israelului]”, potrivit unei declaraţii publicate sâmbătă de regimul din Tel Aviv.

În declaraţie se afirmă că proiectilele care au căzut în partea israeliană a Înălţimilor Golan au fost "rezultatul luptelor interne din Siria".

Nicio victimă nu a fost raportată în incidente.

"Israelul consideră că regimul sirian este responsabil de fiecare violare a frontierelor sale şi va reacţiona în mod corespunzător", a declarat generalul de brigadă Ronen Manelis, purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Atacul israelian de sâmbătă este cel de-al şaselea incident în ultimele peste 10 zile când Tel Aviv a atacat poziţii ale armatei siriene, susţinând că toate aceste incidente reprezintă un răspuns la atacurile venite dinspre teritoriul sirian.

Graniţa care separă Siria şi teritoriul ocupat de israelieni în Înălţimile Golan a fost tensionată de la izbucnirea conflictului sângeros sirian în 2011, care a provocat până acum moartea a sute de mii de persoane.

În ultimii câţiva ani, Israelul a atacat deseori ţinte militare în interiorul Siriei.

Damascul a declarat că Israelul şi aliaţii săi occidentali şi regionali ajută grupurile teroriste care operează în interiorul Siriei şi că regimul israelian chiar ar fi ridicat spitale de teren pentru a trata militanţii răniţi evacuaţi din Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe