Forbes: Topul celor mai bine plătite actriţe din televiziunea americană

Sofia Vergara, actriţă nominalizată la Emmy.
Sofia Vergara, actriţă nominalizată la Emmy. (captură.)

Anul acesta este al treilea an consecutiv, când Sofia Vergara, o vedetă care joacă în serialul american "Modern Family", se situează pe prima poziţie în topul celor mai bine plătite actriţe de televiziune americană, cu venituri de 37 de milioane de dolari, a anunţat revista Forbes.

Actriţa columbiană Sofia Vergara, în vârstă de 42 de ani, a câştigat în ultimul an, pentru fiecare episod al serialului "O familie modernă/ Modern Family", suma de 325.000 de dolari. Serialul este produs de televiziunea americană ABC.

Pe lângă filmările în serialul TV, Sofia Vergara a încheiat contracte de publicitate cu producători de cosmetice, îmbrăcăminte şi băuturi. Totodată, actriţa este cofondatoarea companiei Latin World Entertainment, care activează în industria de divertisment.

Sofia Vergara a fost iniţial model, devenind cunoscută după ce a apărut într-o reclamă de Pepsi. Vergara a fost însă fascinată de televiziune şi a devenit prezentatoare şi realizatoare de programe pentru o televiziune latino-americană. A cunoscut celebritatea datorită rolului din serialul "O familie modernă/ Modern Family", care i-a adus nominalizări la Globul de Aur şi la premiile Emmy.

În anii 2013 şi 2014, Sofia Vergara a întrecut-o în acest top pe Mariska Hargitay, care a obţinut premiul Emmy pentru rolul interpretat în serialul "Law and Order: Special Victims Unit", difuzat de televiziunea NBC. Mariska Hargitay s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul Forbes, încasând venituri de 13 milioane de dolari.

Mariska Hargitay, în vârstă de 50 de ani, primeşte 450.000 de dolari pentru fiecare episod din serialul dramatic cel mai longeviv difuzat la o televiziune americană, însă mai câştigă bani şi din difuzarea serialului în alte reţele de televiziune, la nivel internaţional.

Locul al treilea este ocupat de Kaley Cuoco-Sweeting, în vârstă de 28 de ani, care joacă în serialul de comedie "The Big Bang Theory" ("Teoria Big Bang"). Cuoco-Sweeting a încasat venituri pe parcursul ultimului an de 11 milioane de dolari.

Revista Forbes a clasat pe locul al patrulea trei actriţe care anul trecut au avut venituri estimate la câte 10 milioane de dolari: Juliana Margulies, în vârstă de 48 de ani, premiată cu Emmy pentru rolul din "Soţia perfectă/ The Good Wife"), Ellen Pompeo, în vârstă de 44 de ani, protagonista serialului "Anatomia lui Grey/ Grey's Anatomy", şi Cobie Smulders, în vârstă de 32 de ani, din sitcomul "Cum am cunoscut-o pe mama voastră/ How I Met Your Mother".

Alyson Hannigan ocupă locul al cincilea cu rolul din "How I Met Your Mother", cu venituri de 9,5 milioane de dolari, iar actriţa Amy Poehler se situează pe poziţia a şasea, pentru rolul din "Parks & Recreation", cu venituri de 7 milioane de dolari.

Poziţia a şaptea a topului este ocupată de Mindy Kaling, scenaristă, producătoare şi vedetă a serialului "The Mindy Project", cu venituri de 6,5 milioane de dolari.

Pe locul al optulea se situează Kerry Washington, pentru rolul din serialul "Scandal", Zooey Deschanel, pentru interpretarea din "The New Girl", şi Courteney Cox, vedeta din "Cougar Town". Fiecare actriţă a avut venituri estimate la 6 milioane de dolari în ultimul an.

Poziţia a noua îi revine lui Claire Danes, vedeta din "Homeland: Reţeaua terorii/Homeland", cu venituri de 5 milioane de dolari, iar poziţia a zecea este ocupată de actriţa Lena Dunham, din serialul "Fetele/ Girls", cu venituri de 3,5 milioane de dolari.

Veniturile combinate ale actriţelor din televiziunea americană ating suma totală de 140 de milioane de dolari, în timp ce veniturile combinate ale primilor zece actori cel mai bine plătiţi în televiziunea americană au înregistrat 214 milioane de dolari.

Topul Forbes este realizat în funcţie de veniturile obţinute de aceste actriţe în perioada iunie 2013 - iunie 2014, înainte de plata taxelor. Jurnaliştii revistei Forbes au analizat veniturile încasate de vedete din activităţile lor în domeniul televiziunii, comisioane şi publicitate, sumele fiind estimate şi ca urmare a discuţiilor cu agenţii, managerii şi avocaţii acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură