Fondul lui Dragnea, picat la CCR. Năsui: Dăncilă va avea o problemă, nu se va putea ascunde sub votul din Parlament

Deputatul Claudiu Năsui a reacţionat după ce legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii - proiectul de suflet al liderului PSD Liviu Dragnea - a picat la Curtea Constituţională.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, un instrument de jaf la nivel naţional, a fost declarat neconstituţional, după ce a fost atacată legea prin care se înfiinţa această controversată structură, a arătat miercuri, pe pagina aşa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Prin acest fond, PSD lua acţiunile a 33 de companii de stat şi 9 miliarde de lei şi le plasa într-un fond opac din care urma să se îndatoreze şi să cheltuiască miliarde de lei după bunul plac politic. Declarativ trebuia să investească în proiecte de infrastructură. Dar cum să investească? Fără să respecte legea achiziţiilor publice, fără să mai apară cheltuielile în buget şi, mai ales, ascunzând datoria acestui fond. Vă daţi seama ce dezmăţ pe banii noştri ar fi fost. Am vorbit de asta atunci când s-a dezbătut fondul în Parlament aici", a declarat Năsui.

Potrivit deputatului, companiile pe care urma să le pierdem sunt printre cele mai profitabile, dar asta nu pentru că ar fi fost bine conduse, ci pentru că gestionează monopoluri sau beneficiază de diverse privilegii.

"Aşteptăm să vedem motivarea Curţii constituţionale, dar, din câte ştim, curtea a decis că înfiinţarea fondului se poate face prin hotărâre de guvern şi nu prin lege. Deci există riscul ca FSDI să reapară sub forma unei hotărâri de guvern. Dacă aleg să îl înfiinţeze astfel, doamna Dăncilă va avea o problemă. Pentru că va trebui să-şi asume, juridic, semnătura pe o astfel de hotărâre de guvern şi nu se va putea ascunde sub votul majorităţii din Parlament, aşa cum voia să o facă cu această lege. Să vedem dacă o va face. FSDI este un instrument de jaf naţional fie că trece printr-o lege, fie că trece printr-o hotărâre de guvern. USR va rămâne vigilent pentru orice se mai întâmplă", a precizat Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne