Fondatoarele asociaţiei care construieşte un spital o acuză pe Firea de dezinformare

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Atacate la scenă deschisă de primarul general al Capitalei, fondatoarele ONG-ului “Dăruieşte viaţă” susţin că Gabriela Firea a dezinformat atunci când a afirmat că Primăria Bucureşti a fost cea care a pus la dispoziţie terenul de un milion de euro pe care se ridică acum primul spital oncologic pentru copii, construit integral din donaţii.

În sprijinul afirmaţiilor lor, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu au prezentat un act de provenienţă a terenului pe care se află spitalul, unde la rubrica “Proprietari” apare “statul român” şi nu Primăria Capitalei.

“Să vă spun povestea terenului de la Marie Curie, terenul pe care se află spitalul Marie Curie, care se află în administrarea acestui spital de când există această construcţie. În momentul în care ne-am apucat de acest proiect a trebuit să obţinem autorizaţia de construire, iar pentru ea a fost nevoie de 22 de avize. A fost o muncă incredibilă şi de bătut la uşi închise. Dar cea mai mare provocare a reprezentat-o tocmai terenul. Pe extrasul din cartea funciară scria la proprietar şi acte, scrie statul român. Nicidecum Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cum a susţinut dna Gabriela Firea. Habar nu a avut Gabriela Firea de acest teren la acel moment. Şi bătălia noastră, care a durat 4-5 săptămâni, a fost să constituim statul român pentru că nimeni nu ştia cine este. Şi am bătut din nou la porţi închise. Am aflat că trebuie să obţinem un document de la Ministerul de Finanţe, o aprobare de la Primăria Sectorului 4 şi am ajuns şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti care ne-a dat un acord să demolăm nişte clădiri vechi, nişte ruine aflate pe acel teren. Acesta este adevărul. Doamna Gabriela Firea trăieşte într-o poveste. Da, astăzi, în extrasul de carte funciară din acest an, într-adevăr apare Consiliul General pentru că, după bătălia noastră, în sfârşit s-a făcut ordine în documentele administrative. Până atunci era un haos. Acesta este statul român – un haos”.

Cele două activiste au vorbit şi despre ameninţările lansate de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, reiterând ideea că aceasta le-a ameninţat cu plângeri penale pentru iniţiativa lor de a construi un spital pentru copiii bolnavi de cancer.

“Pe lângă faptul că am fost certate (de Sorina Pintea), am fost ameninţate direct. De data asta au fost ameninţări explicite cu Parchet, cu plângere penală, cu curte de conturi, nu mai ştiu câte instituţii a înşiruit dna ministru acolo. Şi chiar am întrebat-o dacă nu cumva Ministerul Sănătăţii ar trebui să se simtă jenat că a venit să se lupte cu singurul spital care se construieşte în acest moment în ţară pentru copii, şi dacă nu ar trebui să găsească o cale ca să se implice. Răspunsul a fost acelaşi. De la începutul până la finalul întâlnirii a fost o permanentă ceartă, şi reproşuri şi ameninţări”, a precizat Oana Gheorghiu.

Reamintim că peste 1.700 de companii şi peste 260.000 de persoane fizice au donat pentru proiectul "Noi construim un spital", gestionat de ONG-ul Dăruieşte Viaţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne