Focar de Covid-19 la un cămin de bătrâni din Capitală. Conducerea unităţii amendată cu 20.000 de lei

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti a anunţat luni, că, în urma unei acţiuni de control la un centru de bătrâni din Capitală, 75 de persoane, atât angajaţi cât şi beneficiari ai serviciilor, au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, cunoscut sub numele de “coronavirusul Wuhan”. Conducerea unităţii a primit o amendă de 20.000 de lei.

Într-un comunicat de presă, DSP Bucureşti a susţinut că situaţia a fost cauzată de faptul că personalul medico-sanitar şi administrativ nu a luat toate măsurile care să prevină apariţia sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecţiei terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spaţii special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice).

Prin urmare, DSP Bucureşti a recomandat următoarele măsuri:

1. Respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum şi interzicerea vizitelor aparţinătorilor.

2. Supravegherea zilnică, clinică şi epidemiologică, atât a beneficiarilor din cămin cât şi a personalului, cu monitorizarea temperaturii şi a simptomtologiei, cu anunţarea telefonică imediată la DSPMB, cu repetarea exudatelor nazale şi faringiene la apariţia simptomelor.

3. Cohortarea, după testare, a suspecţilor în saloane/dormitoare şi izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se va acţiona conform metodologiei.

4. Intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie precum şi efectuarea curăţeniei terminale/dezinfecţiei terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât şi în spaţiile comune.

5. Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecţie.

6. Actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecţiei cu COVID-19.

În plus, pentru neinstituirea şi neaplicarea de către personalul medico-sanitar şi administrativ a măsurilor care să prevină apariţia sau răspândirea de boli transmisibile, conducerea căminului de bătrâni a fost amendată contravenţional cu suma de 20.000 lei, conform prevederilor HG nr. 857/2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură