Flynn presat să prezinte documente privind anchetarea amestecului rusesc în prezidenţialele americane

O comisie din Senatul SUA i-a cerut lui Michael Flynn, printr-o citaţie, să prezinte documente referitoare la investigaţia sa asupra presupusului amestec al Rusiei în prezidenţialele americane din 2016.
Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump.
Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump. (Getty Images)

Comisia pentru spionaj a Senatului SUA a emis miercuri o citaţie prin care i-a cerut fostului consilier pentru securitate naţională al administraţiei Trump, Michael Flynn, să prezinte documente legate de investigaţia sa asupra amestecului Rusiei în alegerile prezidenţiale americane de anul trecut.

Richard Burr, preşedintele Comisiei şi Mark Warner, vicepreşedintele Comisiei, au declarat că panelul a cerut iniţial documentele de la Flynn în 28 aprilie, doar că avocatul acestuia a refuzat să coopereze.

Este prima citaţie emisă de comisie în cadrul investigaţiei asupra presupusului amestec rusesc în alegerile prezidenţiale din SUA, de anul trecut.

Flynn a fost concediat de preşedintele american Donald Trump în luna februarie, la mai puţin de o lună după ce a fost numit în funcţie. Casa Albă a precizat la acea vreme că Flynn i-a indus în eroare pe vicepreşedintele Mike Pence şi pe alţi oficiali de vârf ai administraţiei cu privire la convorbirile sale cu ambasadorul rus în SUA.

Flynn a devenit un element important al mai multor investigaţii ale Congresului cu privire la Rusia şi alegerile prezidenţiale.

Sally Yates, fost Procuror General interimar, a depus mărturie săptămâna aceasta, susţinând că a avertizat Casa Albă că Flynn fusese compromis de contactele sale cu Rusia şi că putea fi vulnerabil la şantaj.

Citaţia a fost anunţată la o zi după ce Trump l-a concediat pe neaşteptate pe directorul FBI, James Comey, care conducea investigaţia biroului asupra rolului Rusiei în alegerile prezidenţiale americane.

Burr este unul dintre acei câţiva republicani proeminenţi care au manifestat îndoieli puternice în legătură cu momentul ales de Trump pentru luarea acestei decizii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe