Florina Pierdevară şi Alina Rotaru, medaliate cu bronz la Jocurile Mondiale Militare de atletism

Pierdevară a terminat pe locul al treilea în proba de 1.500 m, cu timpul de 4 min 14 sec 94/100, iar Rotaru a luat bronzul la săritura în lungime, cu performanţa de 6,33 m la Jocurile Mondiale Militare de la Mungyeong (Coreea de Sud)
Atleta română Florina Pierdevară
Atleta română Florina Pierdevară (Florina Pierdevară/facebook)

Sportivele române Florina Pierdevară şi Alina Rotaru de la clubul sportiv CSA Steaua, au câştigat medaliile de bronz, joi, la Jocurile Mondiale Militare de la Mungyeong (Coreea de Sud).

Pierdevară a ieşit a treia în proba de 1.500 m, cu timpul de 4 min 14 sec 94/100, locul întâi fiind adjudecat de Selah Jepleting Busienei (Kenya) în 4 min 07 sec 58/100, iar italianca Margherita Magnani s-a poziţionat a doua, fiind cronometrată în 4 min 11 sec 51/100.

Pierdevară fusese aproape de podium şi în proba de 800 de m, alergată luni şi în care a încheiat pe locul patru.

Rotaru a luat medalia de bronz la săritura în lungime, cu performanţa de 6,33 m, fiind întrecută în clasament de rusoaica Ekaterina Koneva, 6,39 m, şi de belarusa Volgă Sudorova, 6,36 m. Aceasta a fost a doua medalie de bronz pentru Rotaru la Mungyeong.

Delegaţia României are până acum un bilanţ de cinci medalii, toate câştigate la atletism, două de argint, prin Valentin Toboc în proba de săritură în lungime şi Bianca Răzor în proba de 400 m plat, şi trei de bronz, prin Alina Rotaru, la săritura în înălţime şi la săritura lungime, şi prin Florina Pierdevară, la 1.500 m.

România participă la Mungyeong cu o delegaţie formată din 20 de sportivi, care concurează la scrimă, tir, judo, orientare, taekwondo şi atletism.