Florin Mergea va debuta în sezonul 2018 alături de un nou partener

Începând de anul viitor tenismanul sârb Nenad Zimonjic va fi noul partener de joc al lui Florin Mergea: "E un jucător care nu mai are nevoie de prezentare, dar mai mult, e un om special pentru mine."
Jucătorul român de tenis Florin Mergea.
Jucătorul român de tenis Florin Mergea. (Captură foto)

Jucătorul român de tenis Florin Mergea va avea începând cu noul an competiţional un nou partener în proba de dublu. Potrivit anunţului făcut de campionul nostru pe site-ul de socializare Facebook, acesta va fi Nenad Zimonjic din Serbia (41 de ani) care în prezent se situează pe locul 36 ATP la dublu.

"Am fost destul de norocos în viaţă să cunosc şi să am alături de mine oameni deosebiţi. La fel şi în cea legată de tenis.

Înainte de a vă spune cu cine voi juca în prima parte a anului viitor, aş dori să-i mulţumesc lui Adi pentru colaborarea noastră şi sper să iasă cu bine din provocarea căreia trebuie să-i facă faţă.

Nenad Zimonjic e un jucător care nu mai are nevoie de prezentare, dar mai mult, e un om special pentru mine. O să vă povestesc mai multe cu altă ocazie.
Eu şi Zimo ne-am tot tatonat reciproc în ultimii ani dar angajamentele noastre din acele momente nu au permis ca intenţiile noastre să devină realitate. Totul are o limită însă, de aceea mă bucur să vă spun că, începând cu startul lui 2018 vom juca împreună." a mărturisit Mergea.

Nenad Zimonjic, care în prezent este şi căpitanul jucător al echipei de Cupa Davis a Serbiei, are în palmares 54 de titluri – dintre care 3 de Mare Şlem: Wimbledon 2008, 2009, Roland Garros 2010 şi două Turnee Finale ATP: Shanghai 2008, Londra 2010.

El a fost lider al clasamentului ATP de dublu timp de 50 de săptămâni, în 5 serii cuprinse între 17 noiembrie 2008 şi 15 august 2010, pe vremea când făcea echipă cu canadianul Daniel Nestor.

Florin Mergea (32 ani, 53 ATP la dublu - maxim al carierei 13 ATP / 13 iulie 2015) are în palmares 7 titluri ATP din 15 finale jucate.
Cel mai important titlu este ATP Masters 1000 Madrid 2015 (/ Rohan Bopanna), alături de care a jucat şi Finala Turneului final ATP – Londra 2015.
El este şi vicecampion olimpic la Rio de Janeiro ( / Horia Tecău).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport