Florin Cîţu: PSD-ul nu se schimbă. Ei sunt criminalii economiei

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a lansat, sâmbătă, un atac la adresa PSD-ului, acuzând că, indiferent de schimbarea conducerii, social-democraţii rămân la fel, nişte “criminali ai economiei”.

“PSD -ul nu se schimbă. Este tot PSD-ul lui Dragnea, Tudose, Dăncilă, Vâlcov, Grindeanu care are un singur obiectiv - să omoare sectorul privat. Senatul a respins vineri programul Guvernului de garantare a leasing-ului pentru IMM-uri. Faptele şi voturile socialiştilor arată clar cine sunt, criminalii economiei”, a precizat ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, vineri, Senatul a respins, în calitate de primă Cameră sesizată, ordonanţa de urgenţă (OUG 118/2020) privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM Leasing de echipamente şi utilaje, prin care statul acordă facilităţi de garantare pentru finanţări. Proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei a întrunit 73 de voturi “pentru”, 51 “împotrivă” şi o abţinere, potrivit Newsweek.

Prin ordonanţa de urgenţă respectivă se urmăreşte instituirea unui program de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii pentru leasing de echipamente şi utilaje, care are ca obiect acordarea de facilităţi de garantare de către stat sub forma punerii la dispoziţia instituţiilor financiare nebancare înscrise în registrul special la Banca Naţională a României a unor plafoane anuale de garantare pentru finanţările de tip leasing financiar pentru achiziţionarea de echipamente IT şi tehnologia informaţiei, utilaje şi echipamente tehnologice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne