Florin Cîţu prezintă operaţiunea "Jaful Perfect" - o inginerie marca PSD "încetinită" de popor

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a încercat să ascundă, aruncând fumigena cu "gaura" lăsată de tehnocraţi la buget, "jaful perfect" - un scenariu care include falsificarea de date, OUG 6 şi 9, ingerinţe la limita legalităţii a Curţii de Conturi şi a culminat cu OUG 13 care a scos populaţia în stradă, a acuzat liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Florin Chirilă / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Câştigarea alegerilor oferă dreptul de a jefui România? PNL este sigur că nu, şi vă asigurăm că în curând vine şi nota de plată, mai repede decât vă aşteptaţi, i s-a adresat liderului PSD Liviu Dragnea, în cadrul unui discurs susţinut în Parlament, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef al ING Bank.

"La începutul lunii ianuarie, Liviu Dragnea declara că a descoperit o gaură imensă în execuţia bugetului anului 2016. De aici s-a declanşat un val de acuze din partea PSD la adresa guvernării Cioloş. Am atras atenţia public de atunci şi l-am rugat pe Liviu Dragnea să-şi tempereze discursul pentru că s-ar putea ca România să plătească un preţ prea mare pentru nimic", şi-a început discursul Florin Cîţu.

Liberalul a reamintit ce s-a întâmplat atunci: Liviu Dragnea a anunţat că a descoperit o gaură la buget. Imediat a cerut o comisie de anchetă şi, în acelaşi timp, a cerut Curţii de Conturi să facă un control operativ la Ministerul de Finanţe, deşi Curtea făcea controlul anual asupra execuţiei bugetare.

"Au urmat audieri, analize, rapoarte, ameninţări cu plângeri penale. Toate acestea pentru o concluzie pe care o ştiam cu toţii de la început. Gaura de la buget era imaginară. O declaraţie iresponsabilă a lui Liviu Dragnea a pus pe jar nu doar membrii Parlamentului, dar şi o serie de alte instituţii de stat angrenate la acel moment în procesul elaborării bugetului pentru 2017", a precizat Florin Cîţu.

Potrivit senatorului, la Ministerul de Finanţe erau ocupaţi până peste cap cu elaborarea, sub presiunea timpului, a bugetului şi, în acelaşi timp, erau nevoiţi să vină să răspundă întrebărilor noastre în Parlament, dar şi întrebărilor Curţii de Conturi.

"Domnule Dragnea, prin declaraţia dumneavoastră iresponsabilă aţi generat o serie de acţiuni şi luări de poziţii ale unor oameni cu funcţii de răspundere în instituţiile statului, care, în opinia mea şi a PNL constituie infracţiuni. Rezultatul este că România se împrumută mai scump ca acum 2 luni şi nimeni nu răspunde pentru asta. Pentru a elucida misterul găurii de la buget, a fost constituită o comisie care a auditat persoane, a întocmit un raport care a avut ca finalitate constatarea că declaraţia dvs a fost o prostie", a afirmat Florin Cîţu.

Senatorul PNL a explicat că nu a fost nicio gaură la buget, ci doar o petardă pentru a ascunde ceea ce el a denumit "jaful perfect" - un scenariu care include falsificarea datelor de cei de la Comisia Naţională de Prognoză, ordonanţele 6 şi 9, ingerinţe la limita legalităţii a Curţii de Conturi care s-a şi antepronunţat şi a culminat cu ordonanţa 13 care a scos populaţia în stradă.

"A fost nevoie să iasă oamenii în stradă să vă încetinească, dar din păcate nu v-au oprit", a subliniat Florin Cîţu.

După această experienţă, în opinia liberalului, rămânem cu următoarele concluzii:

1. Comisia Naţională de Prognoză a preluat datele din programul PSD, lucru nemaivăzut până acum şi mai ales ilegal.

2. Pentru prima dată în istoria postdecembristă a României aţi elaborat şi aprobat un pachet de legi care vă ajuta să nu răspundeţi penal pentru adevarata gaură pe care urmează să o daţi finanţelor României.

3. Aţi expus în mod iresponsabil bugetul aprobând utilizarea excesivă şi extrem de riscantă a creditelor de angajament.

4. Aţi ordonat Curţii de Conturi să execute un control ale cărui rezultate trebuiau să fie cele sugerate de dumneavoastră.

5. Aţi obligat Ministerul de Finanţe să furnizeze date inexacte în legătură cu finanţele ţării. Ultima ispravă este raportarea execuţiei bugetare pentru veniturile fiscale din luna februarie care a inclus şi 2 zile din luna martie.

6. Declaraţia dvs iresponsabilă a făcut să crească costul împrumuturilor, pentru finanţarea deficitului de 24 miliarde lei în 2017, cu 0.5 pp, în doar două luni. Faceţi un calcul să vedeţi ce înseamnă această jumătate de punct procentual aplicată celor 24 de miliarde. Implicit aţi contribuit la un deficit şi mai mare şi astfel îl forţaţi pe ministru să taie din cheltuieli.

7. Declaraţia dvs iresponsabilă a făcut ca în luna martie Ministerul de Finanţe să rateze două încercări de a se împrumuta de pe piaţă pentru finanţarea deficitului. Costul era deja prea mare. Şi ştiţi care este ironia situaţiei? Structura activelor băncilor locale, cu cea mai mare expunere pe riscul de stat din UE, nu le permite să vă mai finanţeze deficitul. Sunteţi nevoiţi să apelaţi la investitorii străini. Şi ştim ce mult îi iubiţi.

8. În luna martie aţi anunţat primarii şi preşedinţii de consilii că deoarece aţi crescut haotic salariile nu mai sunt bani pentru investiţii. Cum vor explica primarii alegătorilor că nu pot finaliza proiectele începute?

9. Şi, cel mai important, adevarata concluzie a tras-o chiar guvernul dvs. Guvernul Grindeanu a fost de acord cu rectificările bugetare în forma în care au fost făcute de guvernul Cioloş. (Asta e tare, nu ?)

"Toate acestea s-au întâmplat doar pentru că aţi lansat o petardă menită să ne facă pe noi, opoziţia, şi poporul român să nu fim atenţi la jaful programat pe care l-aţi început în România de 2 luni de zile. Bugetul, aşa cum l-aţi construit, reprezintă adevarata gaură, dle Liviu Dragnea. PNL nu s-a lăsat păcălit de scenariul dumneavoastră şi constant, în ultimele 3 luni, personal am luat poziţie vis-a-vis de toate măsurile dvs., aşa zis economice. Dle Dragnea, având în vedere efectele declaraţiei dumneavoastră despre gaura de la buget, nu-mi aduc aminte să va fi exprimat dvs. o părere de rău sau să aveţi un regret", a punctat Florin Cîţu.

Nu doar că nu şi-a exprimat regretul, dar Dragnea a plusat cu o altă declaraţie iresponsabilă despre achiziţia corvetelor.

"Ce trebuie să ştie toată lumea este că dumneavoastră faceţi aceste declaraţii despre guvernarea Cioloş în condiţiile în care anul trecut aţi avut 4 secretari de stat la finanţe şi 4 la apărare, ca să dau doar două exemple. Aţi fost mult mai prezent la guvernare decât a fost PNL în 2016. Opinia mea este că tot ce aţi făcut a fost premeditat şi conform unui plan bine pus la punct. Totuşi, rămâne întrebarea: câştigarea alegerilor oferă dreptul de a jefui România? PNL este sigur că nu. Şi vă asigurăm că în curând vine şi nota de plată. Mai repede decât vă aşteptaţi", a mai declarat Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne