Flashmob în PMAN: Comemorarea veteranilor războiului de pe Nistru

Flashmob, comemorarea veteranii războiului de pe Nistru
Flashmob, comemorarea veteranii războiului de pe Nistru (Epoch Times România)

Un grup de tineri au organizat vineri, 12 august, un flashmob în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău. 262 de tineri au ţinut în mână câte o poză a celor care au murit pe câmpul de luptă în timpul războiului de pe Nistru din 1992.

„Pe data de 15 august, practic noi, cei care am luptat la Nistru am fost scoşi cu forţa de pe poziţii, dar camarazii noştri au rămas pe câmpul de luptă, iar 260 de camarazi nu s-au mai întors”, a declarat preşedintele Asociaţiei "Credinţă Patriei", Ghenadie Cosovan.

Organizatorii evenimentului de comemorare a celor căzuţi la Nistru consideră că Piaţa Marii Adunări Naţionale ar trebui să fie mai degrabă un „simbol de unire, consolidare şi glorie, dar nu de luptă. O să ne adresăm Guvernului Republicii Moldova şi Parlamentului să primească o lege prin care să fie stipulat statutul Pieţii Marii Adunări Naţionale şi aici să fluture numai tricolorul, nu şi steagurile ruseşti”.

În semn de respect pentru cei care au apărat R. Moldova, în Piaţa Marii Adunări Naţionale au venit patru asociaţii formate din militari, Tiras-Tighina, Acopolis, Credinţă Patriei, Tradiţii Militare. Organizatorii evenimentului de vineri au ţinut să menţioneze acţiunea din PMAN care a avut loc la 9 mai anul curent, când „au fost primiţi cei care în 1992 au împuşcat şi au violat teritoriile statului RM”, lucru care i-a nemulţumit.

Ghenadie Cosovan a ţinut să precizeze că veteranii războiului de pe Nistru se află „în cutia veteranilor Ministerului de Interne şi o să participăm la Parada Militară. Printre noi se numără mulţi eroi ai neamului şi noi tot avem dreptul al opinie, la manifestare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe