Flashmob în faţa Parlamentului: ”Nu pot să nu lupt când văd că nişte trădători acaparează ţara”

Fracţiunea PLDM va solicita introducerea pe ordinea de zi a unei declaraţii cu privire la încălcarea drepturilor omului, ale principiilor fundamentale ale democraţiei şi statului de drept în contextul invalidării şi anulării alegerilor locale pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău.
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale (Epoch Times România)

Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM a organizat în faţa Parlamentului Republicii Moldova un flashmob pentru a cere deputaţilor să îndeplinească cele trei revendicări menţionate în Rezoluţia adoptată la 1 iulie 2018 de Mişcarea de Rezistenţă Naţională, cu votul unanim al participanţilor la protest, şi anume validarea alegerilor, anularea sistemului mixt, demisia şi urmărirea penală a judecătorilor care au decis invalidarea alegerilor şi au contribuit la instaurarea dictaturii în Republica Moldova.

Participanţii la flashmob au venit cu pancarte pe care stă scris: ”Anulaţi-vă mixtul”, ”Nota 2 treci la loc”, ”Lista repetenţilor la democraţie - Moldova, Burundi, Somalia”, ”Vot furat”, precum şi pozele judecătorilor care au anulat mandatul lui Andrei Năstase în calitate de primar general al municipiului Chişinău.

Totodată, aceştia au scandat: ”Jos bandiţii”, ”Noi suntem poporul”, ”Jos hoţii”, ”Jos votul mixt”, ”Jos trădătorii”, ”Jos mafia”, ”Miliardele înapoi, guvernarea la gunoi”, ”Candu, demisia”, ”Tinerii din ţară, voi îi daţi afară”, ”Vrem votul înapoi”, ”Vrem justiţie, nu corupţie”, ”Jos hunta”, ”Jos Parlamentul”, ”Validarea votului”, ”Plahotniuc nu uita, puşcăria e casa ta”, ”Hoţii sunt în Parlament”, ”Rezistăm”.

Protestatarii au avut câteva mesaje şi pentru poliţiştii care se aflau în faţa instituţiei parlamentare, cerându-le se treacă de partea cetăţenilor şi să renunţe să mai apere casa lui Plahotniuc şi sediul Partidului Democrat: ”Apăraţi poporul, nu uzurpatorul”, ”Fiţi cu poporul, nu cu infractorul”, Fiţi cu noi, vă fură şi pe voi”.

La un moment dat, în faţa participanţilor la eveniment a ieşit preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a fost huiduit de către protestatari: ”Iuda”, ”Ruşine”, ”Ghimpu trădătorul”, au scandat aceştia. În replică, Ghimpu a declarat că este vorba despre ”o bandă a lui Ţopa cu Năstase, care au pus cuţitul la gât acţionarilor de la Victoriabank, manipulează şi amăgeşte lumea. Vor puterea doar pentru a se răzbuna şi sărmana lume care habar nu are stă la ecranul Jurnal TV şi crede că acesta este adevărul”.

Unul dintre protestatari a menţionat că şi-ar dori ca deputaţii să iasă în faţa lor să le vorbească şi să le spună de ce nu au validat alegerile locale, cerându-le în acelaşi timp să anuleze votul mixt. ”Eu sunt în faţa celor care nu conduc cum trebuie. Am 30 ani de când lupt şi nu pot să nu lupt când văd că nişte trădători acaparează ţara şi îşi bat joc de popor. Ne-au furat votul şi vor să ne fure ţara, e un cuib de trădători. Am să lup cât voi mai avea zile”, a spus un alt protestatar.

Ulterior, în faţă au ieşit mai mulţi deputaţi PLDM, gestul lor fiind salutat de către participanţi. În context, Tudor Deliu a menţionat că fracţiunea liberal-democrată va veni cu o solicitare de a fi introdusă pe ordinea de zi o declaraţie a Parlamentului cu privire la încălcarea drepturilor omului şi ale principiilor fundamentale ale democraţiei şi statului de drept, în contextul invalidării şi anulării alegerilor locale pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe