Fiul unui jurnalist ameninţat cu moartea dacă tatăl său mai scrie despre baronul PSD de Prahova

(photos.com)

Fiul jurnalistului Cristi Constantinescu, directorul cotidianului Telegrama, a fost tâlhărit în plină stradă şi ameninţat cu moartea de 4 bărbaţi ce purtau cagule. Fiul ziaristului a relatat că atacatorii l-au ameninţat că va fi ucis dacă tatăl său va continua să scrie despre cazurile ce-l vizează pe "Cosma.", informează actualitateaprahoveana.ro.

Ziarul Telegrama a a scris în ultimele săptămâni despre ancheta DNA care-i vizează pe baronul PSD Mircea Cosma, preşedintele al CJ Prahova şi pe fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, acuzaţi că au luat mită în jur de un milion de euro pentru a le facilita contracte preferenţiale cu statul unor companii private.

"Au coborât două persoane iniţial, care au venit lângă mine, apoi şi celelalte două persoane s-au dat jos din maşină. M-am speriat când am observat că aveau cagule, dar nu aveam cum să fug pentru că mă înconjuraseră. M-au căutat în buzunare, mi-au luat telefonul mobil şi portofelul. Din portofel mi-au luat toţi banii, 700 de lei, banii pe care îi primisem cu ocazia zilei mele de naştere, în urmă cu două zile. Au spus că banii nu le ajung să acopere benzină pe care au consumat-o de când mă urmăresc.

Apoi unul dintre ei mi-a înapoiat telefonul, pe care-l scăpase şi îi spărsese ecranul, iar altul mi-a dat portofelul înapoi şi buletinul.

Dacă taică-tu mai scrie de Cosma, vă luăm gâtul şi vă dăm foc la casă. Să nu anunţaţi Poliţia că şi dacă ne prinde tot scăpăm şi vă terminăm. Le-am spus că nu am eu nicio legătură cu ziarul unde lucrează tata, dar au spus că nu îi interesează, că ei au sarcina să trimită acest mesaj. Apoi au ameninţat din nou, spunând că ne vor lua gâtul dacă mai scrie tata, că a deranjat o anumită persoană", a declarat fiul directorului Telegrama citat de actualitateaprahoveana.ro.

Conform spuselor victimei, după ce l-au ameninţat, agresorii au reuşit să fugă cu un BMW negru, seria 5 sau 7, cu numere de înmatriculare galbene care conţin combinaţia de 8GH sau 8HG.

Reamintim că Vlad Cosma, deputat PSD şi tatăl său, Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, preşedinte al PSD Prahova şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă. Cei doi sunt acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit în jur de 1 milion de euro mită pentru a le aranja unor societăţi comerciale obţinerea de contracte supraevaluate de la CJ Prahova pentru întreţinere de drumuri şi deszăpezire, precum şi decontarea prioritară a unor lucrări efectuate anterior. Respectivele contracte obţinute prin trafic de influenţă erau supraevaluate tocmai pentru ca oamenii de afaceri să le poată plăti celor doi PSD-işti "comisioanele" consistente pe care aceştia le cereau.