Firma IT, Bass Systems SRL, care ar fi aparţinut lui Plahotniuc, a fost vândută unei companii austriece

Andrian Candu, Vlad Plahotniuc şi Pavel Filip, lideri PDM
Andrian Candu, Vlad Plahotniuc şi Pavel Filip, lideri PDM (facebook.com/Dodon Igor)

Presa de la Chişinău relatează că firma IT, Bass Systems SRL, care ar aparţine prin interpuşi fostului lider fugar al PD, Vlad Plahotniuc, a fost vândută unei companii austriece, S&T AG.

Potrivit Radio Europa Liberă, aceasta ar fi plătit peste 5,7 milioane de euro pentru 51% din compania moldoveană, care a câştigat pe timpul guvernării democrate numeroase contracte cu statul. Tranzacţia a avut loc pe 28 august la bursa din Taiwan.

În context, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a ţinut să sublinieze că liderii fostei guvernări „îşi scot ultimii bani” din ţară, dar „o fac cu prea mare uşurinţă”.

„Instituţiile statului ar trebui să acţioneze şi nu prea o fac. Parcă am votat un SIS, CNA, o procuratură. Linişte mortală. Nu doar poporului, ci şi nouă, deputaţilor care ne-am dat votul pentru voi, o să ne crape curând răbdarea. Nu voi, noi am mers trei luni în urmă, inclusiv la riscuri personale, pentru a da ţării încă o şansă. Voi, probabil, 'executaţi ordine' Nu se întâmplă ceea ce trebuie să se întâmple”, a adăugat parlamentarul.

Anterior, presa a mai relatat despre faptul că fostul bancher fugar Ilan Şor şi-ar fi vândut multe afaceri, inclusiv magazinele duty free.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe