Firea vrea să preia salubrizarea în centrul Capitalei

După ce s-a lăudat în campania electorală că va face curăţenie după 10 bărbaţi, respectiv foştii primari, Firea vrea să-şi pună în practică promisiunea în felul său propriu, respectiv luând la Primăria Capitalei activitatea de salubrizare a centrului oraşului.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Primăria Capitalei ar putea prelua activitatea de salubrizare pentru centrul Capitalei, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Primarul a mai precizat că este nemulţumită de felul cum firmele de salubrizare îşi fac treaba şi că este o ruşine ca în centrul Capitalei să fie mizerie, căci văd turiştii şi ne facem de râs, relatează Hotnews.

Întrebată cum va putea prelua activităţile de salubrizare având în vedere că primăriile de sector au contracte cu operatori privaţi pentru salubrizarea întregului sector şi ar putea cere daune în instanţă, Firea a declarat că le va arăta poze cu mizeria din oraş.

"Eu m-am pregătit ca un jurnalist pentru această întrebare şi împreună cu colegii mei am realizat mai multe imagini şi filmări în centrul Bucureştiului şi cred că nu vor avea curaj acele firme de salubritate să comenteze fiindcă nu şi-au făcut datoria", a explicat Firea.

Potrivit sursei citate, în prezent, de curăţenia din centrul Bucureştiului se ocupă cele 6 Primării de sector, fiecare având câte o bucată din centru. Fiecare Primărie de sector are contract pentru prestarea acestui serviciu cu câte un operator privat. Respectivele contracte au tot fost prelungite din 2007-2008 prin acte adiţionale şi vor încheia, astfel încât în viitorul apropiat administraţia locală trebuie să facă noi licitaţii, acest lucru permiţând administraţiei locale anumite modificări.

Articolul integral poate fi citit aici