Firea vrea să dea Patriarhiei un teren pe malul lacului Băneasa

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să dea Patriarhiei Române un teren de 630 mp pe malul lacului Băneasa, pentru edificarea unei biserici, relatează Hotnews.

Conform proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de joi, este vorba de un teren amplasat pe strada Gârlei nr. 6. Consiliul General a mai aprobat în 2003 darea în folosinţă gratuită a acestui teren bisericii, dar nu a fost făcută predarea-primirea, nu se menţionează de ce.

”Se aprobă darea în folosinţă gratuită Patriarhiei Române - Arhiepiscopia Bucureştilor, a terenului în suprafaţă de 630,00 mp situat în Bucureşti, str. Gârlei nr. 6, Sector 1, în vederea construirii unui lăcaş de cult. Darea în folosinţă gratuită a terenului precizat la art. 1 se acordă Patriarhiei Române – Arhiepiscopia Bucureştilor pe o perioadă de 49 de ani. Cheltuielile pentru amenajările privind imobilul prevăzut la art. 1 vor fi suportate de către Patriarhia Română - Arhiepiscopia Bucureştilor. În situaţia în care, în termen de 24 de luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri nu au început lucrările de investiţii sau imobilul nu este folosit conform destinaţiei prevăzute la art. 1 din prezenta hotărâre, hotărârea îşi încetează aplicabilitatea”, se arată în proiectul de hotărâre.