Firea, speriată de mâna lungă a lui Dragnea? "Autodenunţ politic" pe Facebook

Primarul Gabriela Firea a simţit nevoia să precizeze public, pe Facebook, că n-a luat parte la botezul nepoatei lui Gabriel Oprea, eveniment la care "s-ar fi pus bazele racolării din PSD." "Autodenunţul" vine în condiţiile în care Ponta rupe oameni din PSD iar Dragnea face declaraţii furibunde.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, despre care nu o dată s-a spus că are ambiţii mari, ba chiar foarte mari, mergând până la Preşedinţia României, a postat, joi, un "autodenunţ" politic pe pagina sa de Facebook, "autodenunţ" în care transmite, practic, că n-a fost la botezul nepoatei fostului vicepremier Gabriel Oprea, eveniment la care s-ar fi pus, potrivit unor surse din presă, bazele racolărilor din PSD. La acelaşi eveniment a fost şi Victor Ponta, despre care G4Media a scris că ar fi bătut palma cu Oprea pentru ca acesta din urmă să pună la dispoziţia Pro-România infrastructura UNPR.

În aceste condiţii, Firea a simţit nevoia să infirme că ar fi participat la eveniment, poate şi din cauza faptului că cei care i-au "greşit" lui Dragnea au fost rapid maziliţi.

"Auto-denunţ politic: duminică, 13 mai, am fost la restaurantul “Doi Cocoşi”, împreună cu soţul, mama, cumnata şi cei doi copii mici - Zian şi David. Ne-am salutat civilizat cu mai multe persoane care participau la un botez, printre care şi câţiva politicieni. Am luat masa într-un salon mic, separat de petrecere. De aici, şi până la comentariile din ultimele zile, pe surse, potrivit cărora aş fi fost martora unui eveniment, în cadrul căruia s-au pus bazele racolărilor actuale din PSD, este o distanţă ca de la Pământ la Lună.

Detest trădarea şi nu pot empatiza cu cei care îşi găsesc justificări pentru trădare. Şi tacită, şi învăluită în metafore, trădarea tot trădare este. Sunt şi voi fi alături de familia mea politică - o mică Românie. Sunt şi voi fi dornică să contribui la un pic mai bine pentru fiecare român în parte. Nu văd nicio scuză pentru cei care caută să scoată profit personal din momentele dificile ale altora. Aşa s-a născut sintagma “a călca pe cadavre”. Constat că, în politică, a avea caracter e sinonim cu a fi slab de înger. Merg, cu orice risc, pe această varianta a demnităţii şi a condamnării oricăror jocuri tenebroase. “Destinul conduce jumătate din viaţa fiecărui om. Cealaltă jumătate o conduce caracterul” (Alfred de Vigny)", a postat Firea, pe Facebook.

Reamintim în context că mai mulţi parlamentari PSD au migrat în aceste zile spre partidul lui Victor Ponta, care vrea să-şi facă propriul grup parlamentar, grup ce va vota PENTRU moţiunea de cenzură a Opoziţiei. Furios, Dragnea l-a acuzat de o atitudine de şobolan care roade din partid.