Firea se ridică contra lui Dragnea şi Tudose. Mesaj imperativ pe Facebook

Într-un mesaj "împăciuitor" pe Facebook, mesaj în care-i îndeamnă pe Dragnea şi Tudose la reconcilieri, Firea nu uită să atragă atenţia că forurile de conducere ale PSD n-au fost consultate la numirea premierilor şi îl critică dur pe Tudose.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

"Preşedintele şi premierul au obligaţia de a înceta imediat disputele politice! Au greşit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi!", opinează primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook, în care critică lipsa de consultări la nominalizarea lui Grindeanu şi Tudose.

În postarea sa, Firea compară PSD cu "o familie", una în care sarcinile ar trebui împărţite asumat şi critică împărţirea partidului în tabere, grupări, zone de interes, adăugând că "o analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice."

Primarul Capitalei nu omite însă, după ce acuză lipsa de consultări (de care nu poate fi responsabil decât Dragnea, în calitate de lider al partidului) să îl critice şi pe Tudose.

"Premierul a ştiut când a fost numit care era structura guvernului. Dacă nu-i plăcea „Trabantul”, cum îl numeşte acum, nu trebuia să se suie în el. Eu cred că a fost o „Dacie”, de-a noastră, care în 2017 a luat primul loc în Europa în competiţia creşterii economice. Şi nu ar trebui să ne batem joc de acest rezultat, pentru ca românii aşteaptă foarte mult de la noi.

Le cer celor doi lideri să se gândească în primul rând la români. Să accepte că depind unul de celălalt. Aşa e în democraţie: partidul nu poate conduce fără un guvern, iar guvernul nu poate funcţiona fără o majoritate parlamentară.

Cei doi lideri au OBLIGAŢIA să găsească o cale de colaborare. Să îşi asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări. E o obligaţie în primul faţă de cetăţeni şi apoi faţă de partid.", adaugă primarul.

Nu în ultimul rând, Firea susţine că în calitatea sa de primar resimte lipsa de colaborare între Dragnea şi Tudose şi precizează că aşa nu se mai poate continua.

"Ca primar al Capitalei resimt direct lipsa acestei colaborări. Prea multă confruntare politică şi deloc susţinere pentru proiectele bucureştenilor. Prea multe orgolii şi temeri politice ca motivaţii pentru blocarea sau stagnarea proiectelor Capitalei. Aşa nu se mai poate continua!

Le solicit cu respect dar fermitate liderilor politici ai PSD mai puţină politică şi mai multă muncă pentru cei care ne-au votat. Mai puţine certuri între noi şi mai multă colaborare în beneficiul românilor. Insist, fiecare îşi are locul şi rolul în echipă şi poate contribui la succesul României şi, implicit, al partidului nostru.

Am intrat în anul Centenar şi fac apel la sentimentele naţionale care ştiu că îi animă deopotrivă pe preşedintele PSD şi pe premier. Să ne uităm în istorie, să învăţăm de la înaintaşii noştri. Să fim mai puţin oameni politici şi mai mult oameni de stat, aşa cum au fost cei care au înfăptuit Marea Unire.", încheie primarul.

Reamintim că despre Firea s-a scris că ar avea ambiţii mari, respectiv că ar viza şefia PSD şi candidatura la preşedinţia ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne