Firea se duce la Parchet: Violeta Alexandru a chemat funcţionari ai PMB să-i dezvăluie secrete de serviciu

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, la România TV, că va depune o plângere împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, pe care o acuză că a chemat, la sediul PNL, funcţionari din Primăria Capitalei şi i-a îndemnat să-i spună secrete de serviciu.

"Iată cu ce se ocupă ministrul Muncii, doamna Violeta Alexandru. Iată cu ce se ocupă preşedinta PNL Bucureşti, ministrul Muncii. E clar că nu se ocupă de pensii şi alocaţii. Astăzi, toţi directorii generali şi executivi din Primăria Generală, funcţionari publici, unii înalţi funcţionari publici, şi directorii de la companiile municipale, directorii de la subordonatele Primăriei au fost sunaţi în numele ministrului Muncii de domnul Mihai Ionescu, consilier la Ministerul Agriculturii şi în colaborare cu doamna ministru al Muncii, a sunat directorii, funcţionari publici, care nu au voie să facă politică, să fie invitaţi în Aleea Modrogan, la sediul PNL, la o discuţie cu doamna Violeta Alexandru. Să le spună ce probleme au ei la serviciu. Adică i-a îndemnat să spună şi secrete de serviciu", a declarat Firea, citată de Mediafax.

Primarul PSD susţine că au fost chemaţi la raport inclusiv arhitectul-şef, directorul juridic şi directorul economic.

"În timpul serviciului, fiind plătită din banii statului, probabil pe telefonul primit de la stat, a sunat toţi directorii din Primăria Capitalei. Noi vom depune o plângere. Funcţionarii publici nu trebuie să fie invitaţi la partide. Vreau să o anunţ pe doamna ministru că facem o plângere şi-i spun că nu trebuie să îndemne funcţionarii publici să încalce legea şi să facă politică în timpul serviciului. Înţeleg că sunt foarte disperaţi cu propriul lor candidat (Nicuşor Dan - n.r.) şi, dacă nu se poate să câştige democratic aceste alegeri, cu valoarea candidatului, trec la alte metode", a precizat Firea, adăugând că unii dintre directori au înregistrat apelul respectiv.