Firea, replică pentru Nicuşor Dan: Afirmaţii iresponsabile! Vreţi să renunţăm la subvenţiile la transport sau termoficare?

Gabriela Firea la Parchetul General
Gabriela Firea la Parchetul General (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a dat replica lui Nicuşor Dan, contracandidatul său la Primăria Bucureştiului, după ce acesta o acuzase marţi că a adus oraşul în faliment. Firea susţine că Nicuşor Dan nu ar cunoaşte legislaţia şi de aceea susţine că primarul PSD ar fi putut rezolva din timp problema cu datoria de peste 100 milioane de euro faţă de omul de afaceri Constanda.

"Am auzit azi un candidat la Primăria Capitalei care spunea că puteam rezolva problema mai demult, în sensul să punem bani deoparte, ca şi cum i-am pune la ciorap, astfel încât să avem sume suficiente pentru a plăti aceste despăgubiri, aceste executări.

Îl informez pe acest candidat că, prin legea bugetului de stat, nu se permite, deci nu există un capitol “bani deoparte” pentru posibile sentinţe judecătoreşti. În momentul în care acestea îşi urmează parcursul în Justiţie şi vin în formă finală la o instituţie cum suntem noi acum, Primăria Capitalei, din acel moment iei act de acea hotărâre definitivă şi irevocabilă în Justiţie şi bineînţeles că trebuie să urmezi paşii procedurali şi paşii legali. Deci nimeni, nicio instituţie de stat nu pune “bani la puşculiţă” pentru cazul în care se trezeşte cu poprire pe cont. Deci este o afirmaţie iresponsabilă şi arată o necunoaştere crasă a legislaţiei, nu doar din România ci din întreaga lume, de asemenea a realităţilor din teren", a declarat edilul Capitalei.

La sugestia lui Nicuşor Dan că ar fi bine să mai renunţe la cheltuieli căci bani ar fi suficienţi pentru a evita falimentul, Firea argumentează că jumătate din bugetul lunar al Primăriei se duce pe subvenţiile pentru transportul public în comun şi la termoficare. Despre ce se întâmplă cu cealaltă jumătate din cota lunară primită, primarul Capitalei nu mai vorbeşte, dar avertizează că renunţarea la subvenţii ar creşte preţul biletului de autobuz la 6 – 7 lei, iar facturile de apă caldă şi căldură “ar exploda”, mărindu-se de 3 sau 4 ori.

"Aş vrea să ştiu la care cheltuieli să renunţăm, pentru că din suma primită lunar, jumătate din aceasta merge către subvenţiile la transportul public în comun şi la termoficare. Îl somez public pe acest candidat să spună dacă vrea să renunţăm la subvenţiile la transportul public în comun şi la termoficare. […] Nu este normal ca cetăţenii să fie induşi în eroare. […] Deci cei care ne dau lecţii şi spun că sunt bani, bani gârlă, să se abţină şi să se informeze. Sper că astăzi să tranşăm acest subiect atât de dificil", conchide edilul PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne