Firea: PNL fuge de confruntări cu PSD aşa cum fuge Necuratul de tămâie. Cine ar trebui să se ascundă de fapt în munţi?

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat, marţi, pe pagina sa de Facebook, după ce premierul Ludovic Orban a susţinut că PSD-iştii “ar trebui să se ascundă prin munţi” de ruşine pentru ce au făcut la guvernare, transmiţându-i că liderii PNL fug de o confruntare cu liderii PSD aşa cum fuge “Necuratul de tămâie”. Mai mult, Firea l-a acuzat pe Orban că l-a scos la înaintare pe Florin Cîţu pentru a răspândi minciuni despre “jalea din visterie”.

“Nuuuu, imaginea aceasta nu este fake news! Este chiar ceea ce a grăit ieri, cu subiect şi predicat, noul premier! Bărbat de stat, cică! Şi democrat, pe deasupra! Aşadar, Dl Orban ar vrea ca ‘pesediştii’ să se ascundă în munţi, probabil de frica celor din PNL, care au fost nu demult îndemnaţi de acelaşi personaj să le dea cu bâtele în cap. Pe unde-i prind! Ce tot atâtea salarii şi pensii mărite!? Ce tot atâta bunăstare!? Să vină austeritatea PNL-istă! Şi de ce să ne ascundem? Pentru aşa-zisul ‘dezastru’ lăsat în economia ţării. Dar despre ce dezastru vorbim, mai precis? Să lăsăm cifrele să vorbească. La instalarea Domnului Iohannis la Cotroceni, PIB-ul României era de 150 miliarde de euro, salariul mediu 1.750 lei (400 de euro), salariul minim era de 678 lei net (155 de euro), iar cursul de schimb 4,42 lei pentru un euro. La finalul guvernării PSD, în 2019, cu forţa, şi de dragul punctelor în campania electorală prezidenţială actuală, PIB-ul a crescut la 217 miliarde euro, salariul mediu net este 3.100 lei (650 euro), cel minim de 1.286 lei (270 euro), iar cursul de schimb al euro - 4,75 lei”, a susţinut Firea pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Gabriela Firea a precizat că Ludovic Orban l-a scos la “înaintare” pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pentru a promova minciuni despre “jalea din visteria ţării”.

“Aşa ceva nu poate fi iertat! Cum vine asta ca un guvern să crească nivelul de trai al românilor? Inadmisibil! Aşa că a fost scos la înaintare Dl Vasile Câţu care să rostească minciuni, pardon ‘metafore’, despre jalea din visteria ţării, în timp ce toţi ceilalţi exponenţi ai actualei guvernări fug ca Necuratul de tămâie de orice confruntare cu vreun lider PSD. Prin urmare, cine trebuie să se ascundă, de fapt, în munţi, dle Orban? Şi cine are motive chiar să nu mai coboare de acolo, la finalul guvernării mediocre care a început? Mai multă atenţie la exprimare nu ar strica. Nu de altă, dar luna de miere guvernamentală trece. Trece repede! E normal, nu?”, a adăugat Firea.

Comentariile primarului general al Capitalei vin în contextul în care premierul Orban l-a ironizat pe fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu, care l-a invitat la o dezbatere pe succesorul său, Ion Ştefan.

“Băieţii ăştia nu au înţeles că nu mai sunt la putere. Băieţii ăştia ar trebui să se ascundă prin munţi şi să îşi facă mea-culpa după nenorocirile pe care le-au făcut cât au fost la guvernare. Ca atare, îi îndemn să mai lase cetăţenii români cu toate minciunile lor gogonate şi cu gesturile lor care trădează un tupeu, o obrăznicie şi o nesimţire fără margini”, a susţinut Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne