Firea: O încercare disperată. Dragnea vrea să ne arunce într-o zonă în care el să apară pe un cal alb luptându-se cu balaurul

"De câte ori l-aţi văzut (pe Liviu Dragnea) luptând pentru candidatul Victor Ponta în bătălia cu Klaus Iohannis?", a întrebat retoric primarul general Gabriela Firea, după ce a fost acuzată de liderul PSD că, alături de ceilalţi "disidenţi" din partid, vrea să se "alinieze" cu preşedintele şi cu instituţiile de forţă.
Gabriela Firea la Parchetul General
Gabriela Firea la Parchetul General (Epoch Times România)

Primarul general, Gabriela Firea, a lansat un nou atac miercuri seară, la Antena 3, împotriva preşedintelui PSD Liviu Dragnea, căruia i-a cerut demisia din fruntea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

"Nu avem niciun regret că s-a transmis public această declaraţie comună, chiar declaraţia domnului Dragnea a fost una dezamăgitoare, ne acuză că suntem oamenii lui Iohannis, ai SRI-ului şi ai SPP-ului. Este cea mai joasă treaptă unde poate ajunge un lider de partid, refuzând dialogul cu propriii săi colegi de partid. M-a izolat practic, prin declaraţiile făcute s-au pus tunurile pe mine, pentru a fi izolată, pentru a fi defăimată. Eu nu ceream nimic pentru mine personal, ceream să fim respectaţi. Încearcă să deturneze atenţia, să ne linşeze. Nu suntem doar trei, cei trei au fost desemnaţi să comunicăm publicului larg ce solicităm, sunt mult mai multe persoane care au semnat această declaraţie, unele chiar au început să aibă poziţii publice. Sub nicio formă nu dorim destabilizarea PSD, nu dorim ca partidul să iasă slăbit. Am enumerat problemele, cât şi soluţiile. Susţinem continuarea guvernării, am respectat statutul solicitându-i domnului Dragnea să facă un pas în lateral, sub nicio formă nu vom fi de acord cu o moţiune de cenzură pentru căderea Guvernului. Este obligatoriu şi absolut normal ca noi să fim consultaţi", a declarat Firea.

Potrivit primarului general, scrisoarea va trebui citită, analizată şi dezbătută în organizaţiile judeţene, "pentru a nu se spune că e vorba doar de un grupuscul de răzvrătiţi care avem un interes personal."

"Domnul Dragnea nu s-a consultat cu nimeni cu privire la convocarea CEx-ului, imediat a transmis secretariatului general să trimită mesaje de convocare. Şi eu şi alţi colegi, cum ar fi Marian Neacşu, Paul Stănescu, împreună am crezut că tăcând sau iertând sau mergând mai departe o facem de dragul unităţii partidului, numai că lucrurile s-au acutizat. Ceea ce acum un an şi jumătate erau episoade sporadice, acum s-au înteţit, acum au devenit un mod de lucru. De asemenea, ce este neplăcut este faptul că, din nefericire, domnul Dragnea ne spunea în faţă ceva şi avea o anumită atitudine şi imediat când ieşea pe uşă spunea cu totul altceva. Acest mod de a nu avea verticalitate în conducerea politică, acel mod în care distrugi cariera unui coleg pentru că simţi că are personal un plan în carieră, unii au fost scoşi pentru că domnul Dragnea consideră că apare prea des la televizor: 'îşi face imagine? vrea să îmi ia locul?'", a precizat Firea.

Edilul a catalogat drept anormală atitudinea lui Dragnea, în contextul în care "un preşedinte de partid trebuie să fie cel care aduce coeziune, solidaritate, creşte lideri, suntem o formaţiune politică şi dialogul trebuie să fie la bază, nu pumnul în gură".

"Ştiu ce se ascunde în spatele afirmaţiilor batjocoritoare, dovedeşte că nu este interesat de dialog. Vreau să vă spun că sunt convins că domnul Dragnea nu a citit acel text (...) Faptul că doreşte să ne jignească este doar o încercare disperată şi nereuşită să ne arunce într-o zonă în care el să apară pe un cal alb luptându-se cu balaurul. De câte ori l-aţi văzut luptând pentru candidatul Victor Ponta în bătălia cu Klaus Iohannis?", a afirmat Firea.

Reamintim că Dragnea a reacţionat dur după ce a apărut în presă scrisoarea deschisă semnată de grupul de iniţiativă format din Paul Stănescu, Firea şi Adrian Ţuţuianu, prin care i se cere să facă un pas din spate din fruntea partidului.

Întrebat dacă va da curs solicitării de a-şi da demisia din funcţiile ocupate, liderul PSD a replicat:

"Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă. N-am citit-o pe toată, dar cât am apucat să citesc am înţeles de fapt care este cea mai mare supărare din acea scrisoare – să nu ne mai certăm cu Iohannis, de fapt să ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA. Eu, ca preşedinte, nu pot să duc şi nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituţii care nu trebuie să se implice în politică. În rest, la CEx o să vorbesc suficient de bine, de mult şi de apăsat".

Cât despre acuzaţia din scrisoarea "revoluţionarilor" potrivit căreia este cotat în sondaje la 7-12%, şeful PSD a răspuns ironic: "Aşa este, sunt la minus deja.

Eu v-am spus că vorbesc la CEx şi după CEx. Eu chiar vreau să vorbesc în interiorul partidului şi de abia după aia vorbim la presă", a subliniat Dragnea, refuzând să mai discute pe această temă cu jurnaliştii.

În scrisoare, Dragnea este acuzat că a devenit o vulnerabilitate pentru partid ba chiar un obstacol în calea adoptării iniţiativelor PSD în zona reformării Justiţiei, iniţiative pe care, ATENŢIE, semnatarii le consideră justificate. Liderului PSD i se mai reproşează modul în care şi-a ales şi dat jos premierii, războiul permanent şi pe prea multe fronturi cu Serviciile, DNA, Preşedinte, Opoziţie etc., acapararea agendei publice cu teme precum Corupţia, schimbările din Justiţie, „Statul Paralel”, promovarea în Guvern, Ministere, Agenţii, alte instituţii publice a unor persoane cu evidente carenţe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării etc.

În aceste condiţii, semnatarii scrisorii cer demisia lui Dragnea plus alte 18 măsuri. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne