Firea nu regretă distribuirea postării suburbane despre construirea spitalului pentru copii

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Deşi a stârnit valuri de indignare şi consternare prin faptul că a distribuit o postare suburbană care atacă construirea primului spital pentru copii de cancer din România, Gabriela Firea pare să nu aibă nici cea mai vagă intenţie să ceară scuze pentru gestul său. Ba dimpotrivă, primarul Capitalei a declarat, într-o intervenţie Digi24, că susţine pe fond postarea. Firea a mai invocat faptul că a distribuit postarea cu pricina în calitate de persoană privată, pe pagina sa personală, nu pe pagina Primăriei.

Însă, în momentul în care jurnalistul Florin Negruţiu a început să îi citească postarea pe care ea însăşi a distribuit-o, primarul Capitalei Gabriela Firea a închis telefonul, relatează Hotnews.

”Nu am făcut nimic altceva decât să dau acel share care, dincolo de limbajul potrivit Facebook-ului, pentru că nimeni nu s-a simţit lezat şi supărat când alte persoane au scris într-un anumit limbaj de Facebook nu s-a indignat – am fost de acord nu neapărat cu acele cuvinte, ci cu fondul problemei. Şi anume că opinia publică este manipulată, este minţită prin omisiune, spunându-se că se construieşte o clădire lângă un spital exclusiv din fonduri private, lucru lăudabil, şi nu am jignit niciodată donatorii”, a declarat Gabriela Firea, la Digi24.

Desigur, Firea a ţinut să transmită că şi Primăria Capitalei are o contribuţie şi a sprijinit acest proiect al spitalului şi că nu înţelege de unde ”atâta mânie şi furie”. Primăriţa a continuat să spună că terenul pe care este construit spitalul este în proprietatea municipalităţii şi a susţinut, vădit supărată, că este acuzată pe nedrept că nu face nimic.

”Dacă acest adevăr ustură atât de tare, mergem în instanţă”, a adăugat Firea, având în vedere că fondatoarele ONG-ului Dăruieşte Viaţă, care construieşte de la zero primul spital oncologic pentru copii, au declarat că o vor da în judecată.

Totodată, primarul general al Capitalei a spus că atunci când ”o să le pară lor rău pentru că orice propunem noi strigă ciuma roşie, o să ne pară şi nouă rău când le spunem accidental ciuma roz”.

Atunci când a fost rugată de Florin Negruţiu să citească textul postării, Gabriela Firea a închis telefonul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne