Firea: Moţiunea va fi depusă la sfârşitul lui august. Vom merge la Cotroceni cu propunere de premier de nerefuzat

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi seară că social-democraţii vor depune moţiunea de cenzură la sfârşitul lunii august, pentru ca aceasta să fie votată la începutul lunii septembrie, relatează Agerpres. Firea a mai adăugat că dacă moţiunea va avea succes, PSD va merge la Palatul Cotroceni cu un candidat pentru funcţia de premier "de nerefuzat".

"Ne vom consulta cu celelalte partide şi vom discuta, vom alege un candidat de nerefuzat. De prim-ministru mă refer. Dacă preşedintele României constată faptul că o moţiune a trecut în Parlament şi că Guvernul a căzut democratic şi dacă PSD şi celelalte partide care votează moţiunea se prezintă la Palatul Cotroceni în cadrul orelor de consultări şi nu este acceptat (n.r. candidatul propus de PSD), viabil, şi care să aibă datele necesare pentru a conduce Executivul, eu cred că nu este bine, în faţa românilor în primul rând", a declarat Firea la TVR.

Primarul Capitalei n-a ratat ocazia de a lansa şi un atac la adresa liberalilor, susţinând că premierul Ludovic Orban "a recunoscut că a sabotat" lucrările la şoseaua de centură a Capitalei pentru că ea era primar general.

"Este de reţinut că, de fapt, azi premierul a recunoscut că a sabotat centura Capitalei fiindcă sunt eu primar general (...). Cum să vină prim-ministrul ţării să spună: Ştiţi că eu am blocat intenţionat lucrările la centură, că aştept să vină alt primar. Îi dau o veste domnului premier: nu va mai fi el în măsură de la toamnă să dinamizeze sau nu centura ocolitoare", a declarat Firea.

Reamintim că PSD ameninţă de o perioadă de timp cu moţiune de cenzură. Recent, colegii lor de la Pro România au anunţat şi ei că vor susţine acest demers. Mai exact, Delegaţia Naţională a partidului Pro România a decis, luni, că parlamentarii săi vor susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, acuzându-i pe liberali că au îngenunchiat companiile autohtone, că nu au venit cu soluţii pentru a gestiona criza generată de coronavirus şi că sunt mai interesaţi de alegeri şi procente electorale decât de redresarea economiei, a învăţământului sau sistemului de sănătate.

“Nu a fost niciodată un haos mai mare ca acum. Situaţia a scăpat de sub control pentru că nu s-au luat la timp măsurile potrivite. În martie, Guvernul visa anticipate şi spunea că nu există riscuri epidemice. Mai apoi, când era deja prea târziu, a venit cu măsuri dure care au distrus economia şi-aşa şubrezită şi care au îngenunchiat companiile autohtone. Nu au venit cu soluţii pentru şcoală, pentru sănătate, pentru economie, nu şi-au recunoscut incapacitatea de a gestiona o asemenea criză, au refuzat să asculte de specialişti şi continuă să trăiască într-o lume în care procentele electorale şi alegerile sunt prioritare, indiferent de riscuri. România este astăzi mai rău decât la începutul pandemiei, Guvernul Orban poartă această vină şi trebuie să plece”, a declarat Victor Ponta, preşedintele Pro România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne