Firea "găseşte soluţia" pentru reducerea traficului în Bucureşti: Elevii vor fi duşi la şcoală cu RATB-ul

Renumită pentru multitudinea proiectelor pe care le propune (nu în mod necesar şi transpuse în practică, potrivit activiştilor), Gabriela Firea vine cu o nouă idee care să reducă traficul în Bucureşti.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat un nou proiect menit să reducă traficul în Bucureşti. De această dată nu este vorba de crearea unei benzi unice pentru autobuze în vreo zonă supra-aglomerată ci de un proiect pilot vizând transportul elevilor la şcoală cu autobuzele RATB, pentru a se reduce aglomeraţia la orele de vârf, când părinţii îşi duc şi îşi iau copiii de la creşe, şcoli, grădiniţe.

Beneficiarii proiectului pilot vor fi elevii Şcolii nr. 141 din sectorul 5 - şcoală unde, reamintim, un tavan s-a prăbuşit pe holul clădirii, incidentul râmânând din fericire fără victime, căci nu era mai nimeni în clădire.

"În ceea ce priveşte aglomeraţia care se crează de cele mai multe ori, în special dimineaţa şi la finalul programului, în zonele unde există creşe, grădiniţe, şcoli şi licee, împreună cu Brigada Rutieră, Poliţia Capitalei, Poliţia locală, încercăm să găsim cele mai bune soluţii şi să împrumutăm modele de bune practici din occident. Astfel vom demara în scurt timp prin RATB şi PROEDUS un proiect pilot prin care elevii să fie transportaţi la şcoală cu autobuzele, astfel încât părinţii să nu mai meargă către şcoală cu maşina, mulţi, cu zecile, cu sutele, creând o aglomeraţie foarte mare.

Proiectul pilot se va desfăşura în Sectorul 5, fiindcă acolo avem următoarea situaţie: elevii Şcolii 141, care vor învăţa de acum înainte în incinta şcolii 127, pe timpul reabilitării şcolii căreia i-a căzut tavanul. Este vorba despre 400 de elevi. Ne-am gândit să transportăm cu autobuzele RATB, 4 la număr, elevii claselor 5-8, iar pentru elevii din clasele 0-4 să avem şi acceptul părinţilor, deoarece fiind mai mici trebuie să fie însoţiţi de un părinte sau împreună cu şcolile să asigurăm mai multe cadre didactice care să îi ajute în mijlocul de transport în comun", a declarat primarul Gabriela Firea, citată de Agerpres, la comandamentul pentru pregătirea noului an şcolar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne