Firea face pace cu Tudose: "Sper să colaborăm bine în continuare. Avem o misiune din partea românilor!"

De unde până nu demult îl înfiera pe Tudose la televiziuni, acuzându-l că vrea să preia PSD, astăzi, cu ocazia discuţiilor pe teme de bugete, Firea a dat un pas în spate şi vede lucrurile diferit.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Relaţia cu premierul Tudose a devenit una calmă, a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care, cu ocazia "calmării" a revenit şi asupra acuzaţiilor conform cărora Tudose vrea să preia PSD.

"A fost una încordată. De azi este una calmă şi sper să colaborăm bine în continuare, deoarece avem o misiune din partea românilor şi trebuie să o ducem la bun sfârşit. Nu cred că este loc de disensiuni, mai ales că suntem colegi. A fost un incident neplăcut peste care eu una am trecut", a precizat Firea, citată de Agerpres, la finalul unei întâlniri cu liderii coaliţiei de guvernare.

Referitor la acuzaţiile conform cărora Mihai Tudose ar fi vrut să preia PSD, Gabriela Firea a revenit, afirmând că "aşa părea săptămâna trecută".

"După elementele care au fost săptămâna trecută şi după faptul că s-a acutizat şi s-a tensionat relaţia dintre noi, aşa părea la acel moment că se întâmplă. Am avut astăzi o discuţie şi pe această temă, dincolo de chestiunile care ne interesau mult mai mult, şi anume cele legate de buget, şi am lămurit toate aceste probleme care au apărut şi sperăm ca în următoarea perioadă să nu mai apară astfel de tensiuni, pentru că ele nu sunt folositoare nimănui decât dau oxigen adversarilor noştri", a precizat Firea.

Primarul General a mai susţinut că PSD nu are nevoie de un alt preşedinte, Liviu Dragnea fiind ales legitim de toţi membrii partidului.

"Am avut şi o astfel de discuţie (n.r. - pe tema preluării PSD). Poate că s-a răzgândit. Poate îşi da seama că am multă treabă la Primărie şi deci nu sunt interesată de această preluare şi dumnealui are o activitate foarte intensă la Palatul Victoria. Şi, în primul rând, avem preşedinte. Noi avem un preşedinte de partid, ales de toţi membrii din PSD, şi nu se pune problema înlocuirii acestuia. Cred că sunt anumite comentarii şi speculaţii. Ne-am spus în particular tot ceea ce voiam să ne reproşăm unul celuilalt şi consider că în acest moment putem nu neapărat să ştergem cu buretele, dar putem să continuăm relaţia de colegialitate trecând peste acest incident", a menţionat Firea.

La rândul său, premierul a confirmat şi el că au fost rezolvate tensiunile cu Gabriela Firea. Întrebat de presă şi dacă mai vrea să preia PSD, premierul a răspuns: "Mai vreţi să preluaţi înseamnă că am vrut vreodată. Deci, nu!"

Reamintim că în această dimineaţă, primarul general Gabriela Firea şi primarii de sector din Bucureşti s-au întâlnit cu premierul Tudose, cu care au discutat despre bugetele alocate de Guvern din sumele defalcate din TVA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne