Firea: Dragnea - cel mai îndreptăţit să fie premier. Iohannis să se obişnuiască cu ideea

În ciuda condamnării sale penale definitive, preşedintele PSD Liviu Dragnea este cel mai îndreptăţit să ocupe funcţia de premier al României după ce social-democraţii au câştigat detaşat alegerile parlamentare, consideră Gabriela Firea.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Personalitatea politică cea mai îndreptăţită de a fi premier al României este preşedintele PSD, Liviu Dragnea - vicepremier şi ministrul Dezvoltării în Cabinetul PSD, a declarat luni, pe contul său de Facebook, primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al social-democraţilor.

"Victoria istorică a PSD în alegeri se datorează românilor care cred în Programul nostru de guvernare dar acest document programatic nu ar fi existat fără implicarea preşedintelui PSD şi fără spiritul de echipă pe care l-a imprimat. S-a muncit cu mare bucurie pentru a face bine oamenilor. Pentru soluţii şi idei valoroase. Am fost cu toţii cuprinşi de dorinţa de a salva ţara din mâinile unor oameni care, un an de zile, nu s-au identificat cu niciun proiect major pentru România. O guvernare ilegitimă, tolerată un an la Palatul Victoria", a precizat Firea.

Din punctul de vedere al primăriţei Capitalei, românii au dat la alegerile parlamentare "un vot clar pentru Liviu Dragnea - premier, PSD partidul învingător!"

"Cu această formulă trebuie să mergem la Palatul Cotroceni! Justiţia nu a interzis, prin sentinţă, dreptul de a alege şi de a fi ales al domnului Dragnea. Preşedintele ţării trebuie să se obişnuiască cu ideea că cea mai legitimă persoană pentru a conduce guvernul şi pentru a aplica Programul de guvernare apreciat de români este preşedintele PSD. Succes, Domnule Preşedinte Liviu Dragnea! Sigur veţi conduce un guvern eficient, atent la nevoile românilor", a afirmat Firea.

Pe de altă parte, trebuie menţionat că există o lege adoptată sub guvernarea Năstase, aflată încă în vigoare, care le interzice condamnaţilor penal să facă parte din Executiv.