Firea cumpără vaporaşe şi hidrobiciclete de 2 milioane de lei de la o firmă cu doi angajaţi din Voluntari

Primăria Capitalei va achiziţiona obiecte de agrement nautic de 1,8 milioane de lei pentru un proiect împotmolit. Furnizorul este o firmă din Voluntari al cărei administrator se numeşte Pandele.
Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele
Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele (Epoch Times România)

UPDATE: Reprezentanţii PMB susţin că nu vor plăti niciun leu firmei ASTRA BUCURESTI & CO PROD SRL, pe movit că echipamentele nu au fost livrate la timp.

De asemenea, municipalitatea mai informează că raportul procedurii de atribuire a fost semnat în data de 29 decembrie 2015 de catre Primarul General interimar, Razvan Sava iar direcţia de specialitate a înaintat contractul spre semnare abia pe 22 aprilie 2016, iar acesta nu l-a semnat până la terminarea mandatului, relatează Hotnews.

De asemenea, Firea mai susţine că firma din Voluntari nu are nicio legătura cu familia sa.

***

Primăria condusă de Gabriela Firea va achiziţiona bărcuţe, vaporaşe, caiace şi hidrobiciclete în valoare de 1,8 milioane lei, pentru activităţi de agrement pe lacurile Floreasca şi Tei, relatează Hotnews. Licitaţia pentru respectivele obiecte de agrement a fost câştigată de ASTRA BUCURESTI & CO PROD SRL, firmă cu doi angajaţi care are ca obiect de activitate fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie. În 2015 firma, abonată la contracte cu statul, a avut o cifră de afaceri de 4.299.596 şi profit net doar... 19.787 lei.

Contractul pentru obiecte de agrement a fost atribuit pe 29 iunie, prin licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic. La licitaţie a participat însă o singură firma - ASTRA BUCURESTI & CO PROD SRL, companie care are sediul în Voluntari, localitate condusă de soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele.

SC Astra Bucureşti & Co Prod SRL este deţinută de Emilia Zimbreşteanu - care are 25% din acţiuni şi de către Adriana Pandele, cu 75% la sută din acţiuni, care e şi administratorul firmei.

ASTRA BUCURESTI & CO PROD distribuia cornuri şi mere în şcolile din judeţele Ialomiţa, Teleorman, şi în sectoarele 2 şi 3 din Capitală, dar şi alte produse alimentare în mai multe spitale din Bucureşti şi unităţi militare, având zeci de contracte cu statul. Firma a livrat produse agroalimentare atât unor spitale mari, precum spitalul Elias şi spitalul de pneumologie Marius Nasta, MAI-ului şi IGPR. De asemenea, firma a avut contracte şi cu Primăria sectorului 2.

Revenind la ultima achiziţie a PMB, de cele 1,8 milioane lei, municipalitatea ar urma să achiziţioneze: 32 echipamente windsurfing, 30 echipamente Kite-surfing, 20 de caiace cu un loc, 20 caiace cu două locuri, 50 de bărcuţe, 50 de hidrobiciclete, 8 turnuri pentru salvamari şi echipamentul necesar pentru intervenţii, 72 biciclete şi un vaporaş turistic, mai arată sursa citată.

Achiziţia se face în cadrul proiectului de amenajare a unui circuit turistic pe Lacurile Floreasca şi Tei, proiect ce presupunea legarea lacurilor Floreasca şi Tei printr-o ecluză şi amenajarea unui circuit turistic cu piste de biciclete, amfiteatru şi debarcader. Proiectul trebuia realizat iniţial pe fonduri europene, însă s-a împotmolit.

Potrivit dlui Dan Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica, organizaţie care a făcut numeroase diligenţe în vederea deblocării şi chiar refacerii acestui proiect ce ridică numeroase probleme, Primăria pune căruţa înainte boilor:

"Nu vor decât să cheltuiască nişte bani aiurea! Nu s-au făcut decolmatările lacurilor prin contract, nivelul aluviunilor a crescut, a crescut stuf peste tot, trebuie să facem întâi ce trebuie făcut, ce e graba asta de achiziţionare?", ridică problema Dan Trifu.

"Noi am cerut refacerea totală a proiectului! Tot aţi pierdut banii europeni, refaceţi proiectul! Nu putem accepta ce se întâmplă acolo, adică oamenii sunt nevoiţi să întrerupă parcursul de agrement, să iasă vreun kilometru pe bulevard, să revină pe traseul de agrement pentru ca dumnealor (primăria) nu vor să exproprieze proprietăţile care au venit până în lac şi să găsească o rezolvare.", a mai precizat vicepreşedintele Eco-Civica pentru Epoch Times.

Mai multe despre acest proiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne