Firea: Cred că se va propune excluderea mea. Altă miză a lui Dragnea - să fie daţi afară din Guvern Toader şi Stănescu

"Nu vrem să dăm o lovitură armată de palat, să preluăm puterea după o baie de sânge", a transmis primarul general Gabriela Firea, înainte de şedinţa conducerii PSD care va decide soarta liderului Liviu Dragnea.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Florin Chirilă / Epoch Times)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD, a afirmat vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că anticipează că se va propune excluderea sa din partid, precum şi remanierea a doi miniştri cu greutate - Paul Stănescu şi Tudorel Toader.

"Angajamentul nostru ca oameni politici este în primul rând faţă de cetăţeni (...) noi în primul rând avem un angajament patriotic faţă de ţară, faţă de cei care ne-au trimis să-i reprezentăm, şi apoi faţă de echipă şi mult mai apoi faţă de un singur om. (...) Am încercat toate modalităţile, omeneşti, credeţi-mă, un an şi jumătate, 2 ani de zile, în special lucrurile s-au acutizat în ultimele 6, 8 luni, în ceea ce priveşte blocajul dintre noi şi dl Dragnea, pentru că nu a mai vrut să se consulte cu cei care erau îndrituiţi să aibă o opinie privind soarta partidului şi până la urmă, a guvernării şi a ţării. Sută la sută - şi subliniez - suntem pentru menţinerea coaliţiei majoritare, PSD/ALDE în Parlament şi a Guvernului PSD/ ALDE condus de dna Dăncilă. Sub nicio formă nu vom întreprinde vreo acţiune care să pună în pericol guvernarea", a declarat Firea.

În acelaşi timp, primarul a subliniat că nu intenţionează să dea "o lovitură armată de palat".

"Nu vrem să dăm o lovitură armată de palat, să preluăm puterea după o baie de sânge. Eu cred că suntem persoane paşnice, nu suntem înarmaţi, am şi nişte pistoale de jucărie (...) Nu ne permitem să glumim sau să bagatelizăm problemele românilor. (...) Cred că se va propune excluderea mea. De asemenea, o miză foarte importantă, sper să nu se întâmple aşa, este să fie daţi afară din Guvern doi miniştri foarte importanţi care au început să-l incomodeze pe domnul Dragnea: ministrul Stănescu şi Tudorel Toader", a precizat Firea, citată de Agerpres.

Primarul general susţine că se va propune excluderea sa pentru că a avut curajul să spună că Dragnea nu îşi mai respectă angajamentele făcute faţă de români.

În acelaşi timp, Firea a ţinut să sublinieze că "sută la sută" susţine menţinerea coaliţiei PSD-ALDE în Parlament şi a Guvernului PSD-ALDE condus de Viorica Dăncilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne