Firea, amendament exploziv la buget. Propune majorarea alocaţiilor şi le cere copiilor să le scrie parlamentarilor PNL, USR-PLUS şi UDMR

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Senatoarea PSD Gabriela Firea a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, faptul că a depus, împreună cu senatoarele şi deputatele PSD, un amendament la legea bugetului de stat care prevede creşterea alocaţiilor pentru copii.

„Amendamentul nostru, în situaţia în care va fi aprobat şi noi ne dorim acest lucru - să fie aprobat, va face în aşa fel încât alocaţiile copiilor să crească în următorul mod: pentru copiii de la doi ani până la majorat de la 214 lei la 300 lei, iar pentru bebeluşi până la doi ani, inclusiv copiii cu dizabilităţi, de la 427 lei la 600 lei”, a anunţat Firea.

Senatoarea şi-a continuat discursul într-o notă populistă, afirmând că „cei peste 3 milioane şi jumătate de copii din România merită respectul Guvernului, chiar dacă este deja, prin măsurile luate, un guvern al austerităţii”.

„Aşa cum s-au găsit surse financiare pentru anumiţi clienţi politici pentru achiziţia unor servicii, suntem convinşi că până la urmă acest amendament al nostru va fi acceptat şi votat şi de către parlamentarii din opoziţie”, a adăugat social-democrata.

Totodată, Firea le-a cerut copiilor care ştiu să scrie şi să citească, precum şi părinţilor şi bunicilor acestora, să intre pe internet şi să trimită mesaje senatorilor şi deputaţilor PNL, USR-PLUS şi UDMR care “s-au opus până acum majorării alocaţiilor” pentru a-i “sensibiliza” şi a-i face să aprobe amendamentul propus.

„Începând de astăzi, demarăm o campanie online prin care orice copil, fireşte, începând de la copiii mai mari care au posibilitatea să intre pe internet, ştiu să scrie să citească, de asemenea, şi părinţii şi bunicii, să îi sensibilizăm în fiecare judeţ pe parlamentarii opoziţiei de dinainte şi care acum sunt la putere şi iată că nu sunt sensibili la problemele copiilor. Mă refer la senatorii şi deputaţii PNL, USR-PLUS, şi UDMR care până acum s-au opus majorării alocaţiilor, dublării acestora. Ştiţi foarte bine că până acum s-a aprobat doar 20%, celelalte tranşe fiind amânate, una dintre ele chiar aş spune cinic şi mişelesc cu o zi înainte de Revelion. Mi se pare de-a dreptul inuman să îţi faci timp ca înainte de finalul anului să te întruneşti şi să tai drepturile copiilor”, a afirmat Firea.

Declaraţiile fostei primăriţe a Capitalei vin să bage în corzi Guvernul Cîţu care a stabilit un buget în limita unui deficit de 7%, şeful Executivului luând în acest sens măsura de îngheţare a salariilor bugetarilor şi a punctului de pensie pentru anul 2021, pe fondul crizei economice pe care România o traversează ca urmare a pandemiei.