Fiori reci pentru Dragnea? Ponta anunţă că mii de oameni vor să facă parte din partidul său

În timp ce Liviu Dragnea dă asigurări că foştii premieri PSD cu "atitudine de şobolan" (respectiv Ponta şi Tudose) nu pot face nimic PSD-ului, căci nu se dărâmă o casă de la un şobolan-doi, pe de altă parte Victor Ponta se laudă cu susţinerea a numeroşi pesedişti.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu)

Fostul premier PSD Victor Ponta susţine că „mii de oameni” s-au înscris online în noul său partid, Pro România, formaţiune pe care Ponta o prezintă drept "o iniţiativă politică aşa cum a fost USL (...) o alternativă atât la direcţia populist - feudală şi baronială în care este târât un PSD capturat de un grup infracţional cât şi la un PNL lipsit de vlagă, energia şi liderii capabili să construiască o Opoziţie viabilă."

Nu în ultimul rând, Ponta mai susţine că a primit mesaje de susţinere din partea a numeroşi membri PSD, de la parlamentari şi primari până la simpli membri.

Anunţul fostului premier vine cu o zi înainte ca acesta să prezinte public agenda partidului său pe perioada 2018 - 2024.

"Primele reacţii sunt surprinzător de pozitive pentru mine : mii de oameni care s-au înscris online în ultimele zile , mesaje de susţinere din partea parlamentarilor , primarilor , aleşilor locali sau a simplilor membri din PSD dar şi din alte partide , analize pertinente în media, semnale de interes şi de sprijin din afara ţării / activitatea mea ca Premier şi lider al PSD cât şi a celor care deja s-au alăturat deja #ProRomania ridică speranţe dar şi aşteptări extrem de mari / sper să dovedim în perioada următoare că putem să ducem mai departe lucrurile bune realizate dar şi că am învăţat din greşelile noastre / ştiu sigur însă că este nevoie mai mult ca niciodată în peisajul politic românesc de un proiect nou şi radical care să concentreze energiile şi potenţialul pozitiv al ţării în direcţia dezvoltării noastre pe termen mediu şi lung", scrie Ponta, pe Facebook.

De asemenea, fostul premier aseamănă atacurile "Grupării Dragnea” la adresa sa atacurile bolşevicilor, asimilându-se, pe el însuşi, cu elitele interbelice.

"Mecanismul lor comunicaţional este de tip bolşevic - / toată elita tradiţionala - (de la Ion Antonescu, la Maniu s.a. ) - a fost acuzată de trădare în procesele perioadei 1946-1949. Procesele au fost denumite ‘procese-spectacol’ pentru că au fost utilizaţi aşa-numiţii ‘acuzatori publici’ - ( persoane fără studii juridice, dar care reprezentau voinţa ‘poporului muncitor) ’. În plus, erau publicate apeluri ale ‘oamenilor muncii’ care cereau condamnarea acuzaţilor. Reacţia coordonată a diverse organizaţii PSD - toţi cu mesajul unităţii partidului - seamănă izbitor cu reacţiile coordonate de consilierii sovietici", scrie Ponta.

"PSD a fost capturat şi este condus acum de un grup de oameni care au crescut în PD-ul lui Băsescu şi au migrat în 2001 din Opoziţie la Putere / aceşti oameni ne-au dat afară sau ne-au îndepărtat din PSD pe noi cei care am fost doar acolo de la început şi ne numesc trădători pentru ca plecăm de la Putere într-un proiect nou care nu are de oferit nici funcţii nici avantaje", mai susţine Ponta, care îl acuză pe Dragnea că a bătut cărare la Cotroceni şi că insista, pe vremuri, să meargă la toate întâlnirile cu Kovesi şi şefii serviciilor.

"Liviu Dragnea a făcut cărare la Cotroceni (cum făcea şi la Băsescu) din toamna lui 2015 ca să îmi retragă mie sprijinul politic până în Ianuarie 2018 ca să îi numească protejata din Videle în funcţia de Premier / în materie de colaborare cu Klaus Iohannis doar Liviu Dragnea are ceva de povestit votanţilor PSD.

În mascarada de luptă cu “Statul Paralel” Liviu Dragnea trebuie să le spună colegilor săi de ce a insistat atât de mult să meargă la toate întâlnirile cu Codruţa Kovesi şi şefii serviciilor de informaţii , de ce nu a spus niciodată nimic despre problemele colegilor ci doar a cerut protecţie pentru el însuşi , de ce tăia porci la vile de protocol şi o mângâia pe ghips pe prietena lui “Codruţa” - mai ales să spună de ce a susţinut în 2016 numirea Codruţei Kovesi pt un nou mandat de 3 ani în fruntea DNA deşi cunoştea deja abuzurile şi greşelile comise.

Liviu Dragnea şi-a câştigat sprijinul multor lideri politici sau din presă prin promisiunea repetată de a adopta legile privind amnistia şi graţierea - ceea ce sigur nu este în interesul PSD / între timp însă Dragnea nu a făcut nimic pentru oprirea legala a abuzurilor negociind doar amânarea şi rezolvarea problemelor lui penale / oameni Darius Vâlcov sau Dan Andronic îl slujesc şi acum sperând că îi va scăpa de problemele penale dar au toate şansele să aibă soarta “prietenilor” de la Constanţa - Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre care au fost şi ei “ajutaţi” de “prietenul Liviu” / aşa zisele “legi ale justiţiei” au reprezentat un simplu instrument de negociere prin care Dragnea speră să îşi asigure imunitatea şi controlul viitor al unui Sistem ce rămâne neschimbat / achitările decise de ICCJ în cazurile “Călin Popescu Tariceanul” sau “ Ponta - Şova” i-au provocat o supărare atât de mare încât nici măcar formal nu a putut să spună public că se bucură / #ProRomania va promova şi vota schimbări legislative care să oprească şi să pedepsească abuzurile comise de procurori incompetenţi ca şi metoda de înlăturarea a adversarilor politici prin dosare fabricate", adăugă Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne